Köfte

De har lovet næsten sommervejr i weekenden! Jeg tror vi skal have vores grill frem og lave köfte. Børnene elsker det, det er nemt at lave og det smager fantastisk! Win, win!

Köfte er det tyrkiske svar på frikadeller. Overalt i Tyrkiet kan man få grillede frikadeller, det ultimative street-food.

Nu hvor grill-sæsonen er over os er dette en af de retter jeg bruger oftest, hvis der er mange til bords. Det er nemt at lave, kan laves i forvejen og kan serveres med forskelligt tilbehør til. De smager fantastisk som en sandwich,  i et flute eller i fladbrød (sammen med ezme eller en simpel salat af tomater, agurker, rødløg, persille og sumak, eller med hummus, acuka og cacik) eller server dem blot med nye kartofler og en lækkker sprød salat til. Jeg har en tendens til at lave lidt for mange og de köfter der er tilovers, gemmer jeg enten i fryseren til en anden travl dag eller vender dem i en tomatsauce og spaghetti, og vupti har du spaghetti kødboller.

4-6 portioner

500 g hakket oksekød
2-3 små skalotteløg
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl rasp eller brødkrummer
1 dl persille
2 tsk. spidskommen, stødt
2 tsk. tørret mynte
2 tsk. sød paprika
½ tsk. salt
1 tsk. sort peber
evt. 1 tsk. chiliflager
25 g smør
3 spsk. olivenolie

Hak løg, hvidløg, persille og tørt brød helt fint. Jeg bruger en minihakker. Bland det sammen med kød, æg, spidskommen, mynte, paprika og evt. chiliflager. Lad det hvile ca. 15-30 min. Form dine köfte, og steg dem, til de er gyldne og sprøde i en blanding af olivenolie og smør. Köfte smager godt til næsten alt. Servér den sammen med kartofler (kogte, stegte eller mos) og en grøn salat, og du går ikke galt i byen. Du kan også gøre som min mor/jeg: Servér den sammen med kålsalat, grønne pebre (stegte eller syltede op til dig) og en rispilav.

Opskriften er fra min kogebog Mit tyrkiske køkken, du kan bl.a. købe den her

Leave a Reply