Om mig

Mit navn er Rukiye, udtales Rukija, jeg bor i Espergærde sammen med min mand, vores datter og lille søn. Jeg er uddannet grafisk designer, men har bevæget mig over i den gastronomiske verden. Til hverdag arbejder jeg som selvstændig madskribent, opskriftsudvikling og kogebogsredaktør. I maj foråret 2016, udkom min første kogebog, Mit tyrkiske køkken – fra dolma til delight. Min seneste kogebog, Meze, udkom d. 22/6 2021 og kan købes hos din fysiske og online boghandel. Vil du gerne købe en signeret udgave, kan du købe den via min shop.

Lige så længe jeg kan huske har jeg altid opholdt mig i et køkken. Jeg elsker at lave mad, at spise mad, at læse om mad, ja faktisk alt hvad der har med mad at gøre. Jeg har en forkærlighed for det tyrkiske og mellemøstlige køkken, og min blog og opskrifter afspejler lidt den mad som jeg spiser til hverdag. En god blanding af mad fra hele verden.

På denne blog deler jeg  nogle af mine bedste og dagligdags oplevelser i køkkenet og håber at det vil inspirere nogle af jer. Velbekomme!

5 hurtige !

Yndlingsgrøntsag
Løg (og tomater)! Så kan man næsten få alt til at smage godt.

Bedste køkkenredskaber
En god kniv du er tryg ved, behøver hverken at være en stor eller dyr kniv. Et godt skærebræt, der ligger stabilt. En god gryde eller en pande, jeg er virkelig glad for at bruge en sauterpande, især den i kobber. Og et godt rivejern, gerne fra microplane. Så kan man komme langt i et køkken!

Bedste køkkentip
Repetition, repetition og repetition! Madlavning handler dybest set om at gentage processer, og om at lave noget mad som du kan lide. Lykkedes det ikke at ramme smagen første gang, lav retten igen og gentag, indtil du føler dig tryg. Hellere have nogle få hofretter, som du kan lave i søvne end at sprede dig over for mange retter som du ikke føler dig tryg i. Herefter kan du altid udvide dit repertoire og prøve dig med nye retter. Vær ikke tilbageholdende for nye smage, vær madmodig! Det er den måde jeg har lært at lave mad på.

Og…husk altid at smage på maden og smag den til!

Livret
Jeg elsker fisk og skaldyr! Men en helt klassisk grydestegt kylling med agurkesalat er også helt fantastisk. Og min mors mad…

Bedste kulinariske destination
Jeg elsker mad fra tyrkiet og mellemøsten, men det asiatiske køkken, der blader det søde med det syrlige og salte, smager også bare helt fantastisk.