Cacik

Alle har deres egen opskrift på en god cacik eller som det er bedst kendt, tzatziki. Tzatziki er det græske ord og cacik er det tyrkiske ord for denne skønne yoghurt-dressing-dip. Tit og ofte møder jeg folk der bruger rigtig lang tid på at dræne deres yoghurt og rive agurken i meget fine strimler for derefter at blande den med agurkesaft og det hele sammen med den drænede yoghurt, som resulterer i at yoghurten mister sin fine cremede konsistens. Efter min mening er der ingen grund til at lave alle de krumspring for at kunne få en lækker cacik. Her er min opskrift på en hurtig, cremet og sprød cacik, sådan som jeg bedst kan lide den.

Lidt trivia, cacik i tyrkiet er en generel betegnelse for yoghurt-dressingen. Den laves med forskellige grøntsager og salater alt efter hvilken region du er i. F.eks i middelhavsområdet er det meget normalt at man laver den med lettere dampet salturt i stedet for agurk. De mest kendte variationer er med agurk, gulerødder og spinat.

Min tålmodighed rækker desværre ikke til at stå og rive flere agurker for derefter at presse saften ud af dem. Min metode er lidt nemmere, jeg skraber med en spiseske eller teske, alt det bløde fra agurken, så jeg kun har det faste kød tilbage. Det bliver skåret i skiver, når de bliver blandet med yoghurten holder de deres form og er stadig knasende.

Ingredienser, som tilbehør til 4 personer

1/2 liter drænet yoghurt på bæger eller græsk/tyrkisk yoghurt 10%

1 mellemstort fed hvidløg

1 agurk

salt

en lille smule tørret mynte og olivenolie

Udhul og skær din agurk i skiver. Riv eller pres dit hvidløg ned i yoghurten, smag til med salt og rør dine agurker ned i. Server i en skål, og lige før servering drys med tørret mynte og dryp lidt olivenolie henover.

One thought on “Cacik”

  1. Alanya.Dk says:

    Tak for en skøn madblog om Tyrkisk mad. Vi har netop samlet en artikel med de bedste opskrifter på tyrkisk cacik, og vi håber det er oka, vi har sat din opskrift på sammen med reference til din blog og kogebog.

Leave a Reply