Acuka – peberfrugtdip

Acuka

Efter jeg serverede denne meze, peberfrugtdip, til min bogreception, har der været en del ønsker efter at få fingrene i opskriften. I denne opskrift har jeg brugt grillede peberfrugter på glas. Har du tid og overskud, kan du sagtens selv grille dine peberfrugter. Brug de aflange røde snackpebre, da de har lidt mere smag end de almindelige runde peberfrugter.

Acuka, som denne meze hedder, spises døgnet rundt i Tyrkiet, til morgenmad, frokost, meze eller som tilbehør til grillet kød. Personligt er jeg meget glad for spidskommen, men du kan sagtens skrue ned for mængden af spidskommen, hvis du synes det er for krydret. Eller mangler du lidt mere styrke, kan du sagtens smage den til med chiliflager. Helt op til dig.

Afiyet olsun! Velbekomme

 

Ingredienser, 4-8 portioner
1 glas grillede peberfrugter, ca. 550 g
200 g valnødder
1 spsk. granatæblesirup
1 tsk. vindruesirup
1 stor skive tørt brød
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
salt
evt. mynte og valnødder til pynt
evt. chiliflager

Udbød brødet i lidt vand. Lad det stå i 5 min. Blend brødet sammen med peberfrugter (drænet for vand), valnødder, hvidløg, spidskommen, salt og olivenolie. Det er op til dig, hvor ensartet eller flydende du gerne vil have, at din dip skal være. Jeg synes, det er lækkert, når det har lidt bid. Smag dippen til med salt, vindruesirup, granatæble og pynt dippen med en lille smule olivenolie, finthakket mynte, valnødder og evt. chiliflager.

2 thoughts on “Acuka – peberfrugtdip”

  1. Maria Nadia says:

    Det ser sindsygt lækkert ud, så det må jeg prøve. Hvorhenne kan man købe sådan et glas, med grillede peberfrugter?

    1. rukiye says:

      Hej Maria, Undskyld det sene svar. Du kan naturligvis selv grille peberfrugterne, men det er lidt et større projekt. Jeg køber mine glas hos min grønthandler. Har haft gode erfaringer med et mærke der hedder Sera. Håber du finder det 🙂 God weekend! KH Rukiye

Leave a Reply