Ranch dressing

Menuen herhjemme lige i øjeblikket er meget dikteret af hvad mine børn, specielt den yngste, hvad de godt kan lide at spise. Så den står meget på pastaretter, supper, alt med kartoffelmos og sammenkogte retter. Så det kan godt føles meget børnevenligt det hele.

I disse situationer, hvor jeg er frustreret over at vi ikke kan spise mere “voksen-mad”, laver jeg en salat der for det meste tilfredsstiller os voksne. Men selv der kommer hverdagen snigende og tidspres når jeg skal lave aftensmad. Det gør det for alle. Så ender det næsten altid med at man laver en salat med de ingredienser som man kender og har liggende i køleskabet.

Og det er her denne dressing kommer ind i billedet. Den har lidt mere karakter og fylde end en simpel vinaigrette. Er dine salatingredienser simple og din dressing også ligeledes ukompliceret, føler jeg at det godt kan gå hen og blive lidt kedeligt.

Jeg er blevet ret stor fan af denne dressing. Jeg elsker at bruge den til romaine- eller icebergsalat, men den fungerer fint til alle slags salater.
Den er nem at lave, og den holder sig godt i køleskabet, ihvertfald i 14 dage, men den når at blive brugt op inden da hjemme hos os.


Giver ca. 1 glas på 400 ml

Ingredienser:
250 ml creme fraiche, 18% eller 38%
1 dl kærnemælk
2-3 spsk. mayonaise
2 spsk. eddike, lagereddike eller æblecidereddike
1/2 fed hvidløg
1 tsk. dijonsennep
1/2 citron, saften af
1 lille bundt purløg
1 lille bundt dild
friskkværnet peber
et lille nip sukker
salt

Leave a Reply