Krydrede kæmperejer med hvidløg og peberfrugtspuré

Personligt elsker jeg rejer, alle slags, gerne de helt store med hoved, hale og ben. Denne opskrift kombinerer de store saftige og smagfulde rejer med den tyrkiske sødlige (fås også i en stærk variant) peberfrugtspuré. Peberfrugtspuréen er lavet på samme måde som man laver tomatpuré, blot med peberfrugter. Det giver en intens smag og umami til retter, især er det godt til gryderetter.

Mine børn er lidt trætte af at jeg har lavet mange retter med rejer for nyligt, ellers havde jeg lavet denne i aften (selvfølgelig uden chili, så de kunne være med). Må have denne ret til gode til en anden dag, men jeg ville ikke have noget imod at spise det lige pt.

Retten mangler selvfølgelig ikke smør/olivenolie, hvidløg og chili, så der er fuld smæk på smagene. Så den kan sagtens nydes alene, blot med noget godt brød til at suge alt det gode op med. Du kan sagtens servere en let grøn salat til eller måske denne mellemøstlige salat. Får du lyst til at lave en større meze fest-måltid i weekenden kan jeg også anbefale at du evt. kombinerer fatoush-salaten med denne dip til.

Håber i får en fantastisk weekend!

Ingredienser
6 fed hvidløg
8 g  bredbladet persille
75 g smør
3 spsk. olivenolie
400 g kæmperejer, gerne med hoved og hale 
1 spsk. stærk peberfrugtpuré
salt 
1 citron, til servering
2 tsk. pulbiber/chiliflager

Hak hvidløg og persille fint. 

Steg kæmperejerne i smør og olivenolie ved mellemhøj varme. Tilsæt hvidløg og peberfrugtpuré efter 1 minuts
tid, og steg videre i ca. 3 minutter, eller indtil rejerne er gennemstegte. Smag til med salt, og tilsæt persillen, lige før rejerne er færdige, og tag dem af varmen. 

Servér rejerne varme sammen med et generøst drys af pulbiber og citron i både.

Tip: Brug resten af din peberfrugtpuré i gryderetter, hvor du ellers ville bruge tomatpuré. Husk at dække overfladen af din puré med olie, så holder den længere tid i køleskabet. Alternativt kan du fryse den ned i mindre portioner i fryseren og tage dem op, når du skal bruge den. 

Leave a Reply