Broccoli med soya, ingefær og hvidløg

Selvom jeg elsker at lave mad, og laver mad næsten hver dag, året rundt, må det gerne gå lidt hurtigt, specielt i hverdagen. Min yngste dikterer lidt menuen for tiden, og det er lidt de samme opskrifter der kører på skift, desværre. Jeg ville elske at spise mere asiatisk herhjemme, men . børnene er ikke supergode til det endnu. Men de her broccoli med asiatisk marinade var en overraskende succes. Jeg havde egentlig lavet dem mest til de voksne (mest mig) men de blev spist rub og stub. Min store på 8 spiste dem med glæde, mens den lille på 2 år var skeptisk. Jeg har ikke mistet troen på ham, han skal nok blive glad for asiatisk en dag! Vi tager det bare stille og roligt.

Er du som jeg, meget glad for asiatisk mad, kan du sagtens bruge hele marinaden over broccolistykkerne, men hvis du serverer til børn, kan du evt. pensle nogle af dem let, så de ikke mager så kraftigt. Det kan godt være lidt stærkt med ingefær for dem.

Jeg serverede de her broccolistykker til min hvide pasta (jeg erstattede broccolien med grønkål og champignon) som er en af de retter der kører på repeat herhjemme, men de passer perfekt sammen med mine vietnamesiske frikadeller og lidt jasminris til.

Ingredienser, ca. 2-3 portioner
Preptid: 10 min. Bagetid: 15 min.

1 pose aspargesbroccoli (brimi) eller et broccolihoved
1 fed hvidløg
2 cm ingefær
1/2 dl soya
2 spsk. ahornsirup eller agavesirup
2 spsk. olivenolie
evt. 1-2 tsk sesamolie

Trim og rens aspargesbroccolien, bruger du et broccolihoved, trim det og skær den ud i buketter, skræl stokken og skær den i mindre stykker.

Riv eller hak hvidløg og ingefær fint. Bland det sammen med soya, ahornsirup eller agavesirup og olivenolie. Vend broccolistykkerne i marinaden eller pensl det på og bag dem sprøde og lækre i en forvarmet ovn på 220 grader i ca. 15 minutter. Hold øje med dem, da marinaden godt kan brænde på.

Tip: Du kan evt drysse lidt sesamfrø over inden du bager dem og drysse med fintsnittet chili.

Leave a Reply