Chokolade banankage

Jeg har efterhånden lavet en del banankager igennem mit liv. Jeg har troligt fulgt en opskrift som jeg har brugt de sidste, muligvis 20 år. Som med alting, så har mine præferencer ændret sig. Min oprindelige banankage opskrift giver en kage der er luftig, sød og har en let krumme. Min nye yndlingsopskrift er mere som en sandkage (en god en!), fast krumme og ikke så sød. Heldigt for mig, elsker mine børn denne opskrift. Den har en kraftig chokoladesmag, uden at være bitter. Du kan sagtens tilsætte grofthakket mørk chokolade i kagen og evt smelte lys chokolade til toppen, det vil den kun blive bedre af.

Men jeg er en doven mor, jeg kan ikke lige overskue smeltet chokoladefingre over det hele, jeg nøjes med krummerne…

Ingredienser, ca. 12 portioner
Preptid: ca. 20 min. + Bagetid: ca. 50-60 min.

200 g smør
6 æg
150 g mucovadosukker eller brun farin
200 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
6 bananer, meget modne
1 dl græsk yoghurt 10% eller creme fraiche
2 tsk. natron
50 g kakao
400 g hvedemel
evt. 75 g mørk chokolade, grofthakket
evt. 50 g valnødder, grofthakket

Forvarm ovnen til 155 grader.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det bruse af og små boble indtil det får en karamelfarve og begynder at dufte. Det tager ca. 2-3 minutter. Tag det af varmen, hæld det gerne over i en lille skål eller et glas. Få så meget af det brune stads (karamelliserede mælkepartikler) i bunden af gryden med som muligt. Lad det køle af.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt. Mos dine bananer og tilsæt dem til æggesnapsen sammen med yoghurt/creme fraiche, natron, kakao og hvedemel. Vend det godt rundt og tilsæt gradvis din brunede smør til kagedejen.

Bag kagen i en sandkageform i ca. 50-60 min. eller indtil kagen er gennembagt (tjek ved at stikke en kniv eller strikkepind ind i den, hvis der ikke hænger dej ved, er den færdigbagt).

Lad kagen køle af og nyd den gerne lun. Kagen kan sagtens spises dagen efter, og holder sig saftig i op til 4 dage ved stuetemperatur.

Leave a Reply