Vandmelonsalat

En ren sommer-klassiker. Salaten er læskende, velsmagende og mættende samtidig. Det er nogle af de ting der er vigtige her i sommervarmen, hvor jeg ikke har appetit til de tungere kødretter og har brug for noget der er let.

Alle har deres version af denne salat, men den består næsten altid af 4 ting ligemeget hvem der laver den: Vandmelon, løg, bredbladet persille og ost af en art. I min version bruger jeg en god fårefeta, der er fast i det, bryder mig ikke om det hvis min feta begynder at smuldre for meget i salaten. Alt efter hvad jeg har liggende i løgskålen, bruger jeg enten rødløg eller skalotteløg. Salaten har egentlig ikke bug for en dressing, men en lille smule olivenolie, salt (meget lidt) og lidt sumak til at give det lidt syrlighed giver salaten og den søde vandmelon lidt modstand. Du kan erstatte sumak med lidt citronsaft, men det har en tendens til at få salaten til at blive ekstra vandet, hvilket er grunden til at jeg bruger sumak. Du kan få sumak hos de fleste velassorterede arabiske grønthandlere på Nørrebro. Er du i København, kan jeg varmt anbefale at man prøver Nørrebro Bazar eller en af grønthandlerne ved Nørrebro Station (den der ligger inde i rundkørslen er bedst).

Altså nu hvor vi er inde i det der med at lave en mad-tour-guide på Nørrebro: Start med Farmers Market for enden af Jægersborggade (tag derhen tidligt, så er du sikker på at få noget med hjem), smut hen på Coffee Collective og få en god espresso, café latte og slut af med Nørrebro Bazar og grønthandleren ved Nørrebro Station. Er du i stødet til det kan du altid slutte af med en kebab.

Sumak er en lille busk der producerer små røde bær. Bærrene bruges til madlavning eller garvning, da de indeholder en pæn mængde garvesyre og eddikesyre. I mellemøsten bruges den flittigt som et krydderi i salater og retter, hvor der er brug for syrlighed.

Ingredienser, 2-4 personer

1/2 vandmelon, lille

2-4 skalotteløg eller 1-2 rødløg alt efter størrelse

1 stor håndfuld bredbladet persille hakket groft.

125 g fårefeta, Irma’s udvalgte har en fårefeta der er rigtig god og fast i konsistensen

en lille smule olivenolie

1-2 tsk sumak eller saften af 1/2 citron

evt. salt og friskkværnet peber

Skær din vandmelon ud i mundrette størrelser. Hak løget i papirtynde skiver og bræk feta’en af i mindre stykker og fordel over vandmelonen. Fordel den grofthakkede persille over salaten, dryp en lille smule olivenolie over salaten, drys med sumak, salt og peber. Vend salaten lidt sjusket, lad den trække i et kvarter og server. Server evt. sammen med en god hummus og godt brød til.

2 thoughts on “Vandmelonsalat”

  1. Klidmoster says:

    Mums, jeg elsker vandmelonsalat. Godt tip med sumak 🙂

  2. Rukiye says:

    Ja, sumak er et undervurderet krydderi!

Leave a Reply