Grillet gedeost med rosmarin, citron og honning

Her i varmen har jeg desværre ikke så meget appetit. Jo efter is, men jeg kan ikke rigtig spise is morgen, middag og aften. Så ville det ende med at jeg skal rulles ud af lejligheden efter sommersæsonen. Ikke så smart. Det som mit energiniveau og min appetit rækker til, er ristet brød enten fransk, arabisk, tyrkisk, italiensk inspireret og lette salater. Måske lidt kylling og fisk i ny og næ. Jeg har køleskabet fuld af gedeost og bag-selv-færdig-valnøddebrød fra irma.  Når man kommer hjem fra arbejde og der er trykkende hedt i en lille københavner-lejlighed, er det fantastisk at kunne servere nogle velsmagende små brød til sig selv på ingen tid. Det skader heller ikke med et glas læskende og opkvikkende glas hjemmebrygget iste til, fyldt til randen med isterninger, selfølgelig.

Forret til 4-6 personer eller som hovedret til 2 personer

4-6 skiver daggammelt brød, det kan være surdejsbrød, speltbrød eller en hvilken som helst brødtype der egner sig til at blive ristet

1 lille gedrulle, eller 1/2 stor gederulle, jeg plejer at købe den der hedder Soignon Buche, men det er ikke noget krav

1-2 kviste frisk rosmarin

skallen af 1 citron

nogle dråber olivenolie til hvert stykke brød

1-2 tsk honning pr. stykke brød

evt. en lille smule salt, smag dig frem

Skær brødet ud i tilpas tykke skiver. Fordel gedeosten på skiverne af brød, drys med citronskal og fordel et par blade rosmarin på hvert brød. Dryp nogle dråber olivenolie på  brødet og rist brødene i ovnen i en 250 grader varm ovn i ca. 15 min. Eller til brødene er blevet gyldne og osten er smeltet. Fordel honningen rundhåndet over brødene mens de er varme og lige er kommet ud af ovnen. Server med det samme.

Leave a Reply