Tomatsalat med bøffelmozzarella, rødløg og rød basilikum

image

Denne salat er nem, lækker og pæn! Der er stadig dejlige og lækre tomater (nogle der har set mere sol end andre), ude i butikkerne. Er du ikke så heldig at have et drivhus eller en have der bugner af hjemneproducerede tomater, kan du heldigvis stadig få fingre i de lækre tomater.

Jeg falder selv nogle gange for de flotte og smukke bøftomater, men de smager desværre ikke af særlig meget. De har et ret højt tørstofniveau, hvilket gør dem ideele til madlavning, men ikke i en salat hvor man har brug for smag, sødme og god syre. Jeg går efter de mindre og søde versioner, små blommetomater, gule og røde cherrytomater og datterino-tomater.

Eller du kan blande tomaterne som jeg har gjort det her. Jeg fandt nogle faste tomater (der desværre ikke smagte af meget) og blandede dem med egen høst fra haven (gule cherrytomater) og datterino-tomater. Når du så ovenikøbet laver en dressing med granatæblesirup så smager tomatsalaten af (sen)sommer og sol!

Ingredienser

ca. 300 g tomater

1/2 lille rødløg

1 bøffelmozzarella

nogle få blade rød basilikum

olivenolie

granatæblesirup

salt

skær tomaterne i skiver, både eller kvarte. Hak rødløget i tynde skiver. Du kan sagtens marinere tomaterne og rødløget i en skål (hvis ikke salaten skal spises med det samme, dog ikke i længere tid end en times tid) ellers anret dem i en tallerken/fad og dryp med olivenolie, granatæblesirup og salt evt. friskværnet peber. Skær eller del bøffelmozzarellaen i mindre stykker og fordel ovenpå tomaterne og rødløget sammen med de fine blade af rød basilikum.

Leave a Reply