Syltede pærer med kardemomme

Nu hvor det er efterår og bladene så småt er ved at falme, er det et oplagt tidspunkt til at udvide ens skafferi med syltevarer. I sidste uge havde jeg ambitioner om at sylte grønne tomater sammen med umodne mandler (mums), hvidløg og chili, men mine grønne tomater var desværre blevet for dårlige. Jeg havde simpelthen snølet for meget med at lave dem. Jeg håber på at få tid til det i næste uge, hvor jeg har ambitioner om at kaste mig ud i syltning af grøntsager på både koreansk og tyrkiske manerer. To be continued.

Indtil videre har jeg denne opskrift, som er en variation på de klassiske syltede pærer. Jeg har valgt at sylte dem sammen med kardemomme og en pæn del citronsaft. Mine triste-lettere stødte-og-ved at blive bløde-pærer, endte deres dage med stil.

Det bedste ved at sylte frugter, især pærer er at du kan have dem stående indtil du skal bruge dem en dag, hvor du impulsivt får lyst til at lave dessert eller kage. De kan bruges til en gang klassisk Belle Helene eller i en lækker mørdejstærte med kagecreme og pærestykker ovenpå. Eller alskens andre opskrifter.

Enkelhed er noget jeg sætter stor pris på, derfor blev mine kære pærer også serveret med blot vanille-is (Hansens flødeis, selfølgelig) og en god mørk chokoladesovs. Du kan godt regne med at tallerknerne bliver slikket efterfølgende. Det er en sikker succes, every time.

Syltede pærer med kardemomme

4-6 pærer

1-2 citroner, saften af

4-6 kardemommekapsler

ca. 0,5 l vand

2-3 dl sukker, alt efter hvor søde dine pærer er

Start med at skrælle dine pærer. Alt efter temperament og stand af pærerne kan du koge dem hele eller i både. Skærer du dem i både skræller du dem og skærer kernehuset fra. Har du dem hele, behold stilken, skræl dem og skær bunden af, så pærerne kan stå op. Sæt sukker, vand og kardemommekapsler over at koge. Tilsæt dine pærer og skru ned for varmen, så det lige er ved kogepunktet men ikke helt. Smag til med citronsaften. Alt efter smag og behag kan du bruge mere eller mindre end det jeg har angivet. Er det hele pærer skal de have ca. 15 min er det kvarte, bør de kun have omkring 8-10 min. Har du nogle meget faste pærer, kan du godt lade dem blive i lidt længere. Når pærerne er færdige hælder du dem over i glas (starte med at fordele dine pærer først i glasset og hæld lagen over) der er skyllet med atamon. Dernæst venter du spændt på en situation, hvor du kan nyde dine pærer.

Leave a Reply