Søndags-kage: Blomme trifli

Højdepunktet på min uge var jagten på danske blommer i irma. Sæsonen er i fuld gang og og for mig hænger blommer og trifli sammen, som Amalie og hendes mor er kop og kande.

Normalt plejer jeg at marinere blommerne i noget sprut og vanillesukker natten over, men tiden var knap (læs: jeg havde ikke fået gjort det dagen før) og det blev til en hurtig omgang kompot sammen med frosne brombær. Godt nok er det sæson for brombær, men jeg kan ikke nænne at bruge dem til en kompot hvor de bliver helt smadret. Jeg har desværre ikke en brombær-pusher, der kan forsyne mig dussinvis af friske brombær, så derfor brugte jeg de frosne i pose.

Til sammenligning var højdepunktet på min venindes uge dette:

Min veninde mødte i fredags David Lynch. David fucking Lynch. Pardon my french. Han har i forbindelse med sin udstilling på Kunstforeningen Gl. Strand, været forbi lille danmark og sige hej, deriblandt min veninde. En true fan får selfølgelig taget et billede af sig selv med ham, selfølgelig.

Tilbage til trifli:

1 stor portion, 6-8 personer

ca. 1 kg blommer

ca. 400 g brombær

2 dl sukker, måske mere

1 vanillestang, eller hvis du har nogle udskrabede liggende er det perfekt

evt. 2-3 tsk geleringsmiddel

1/2 pose (ca. 100 g ?) Karen Wolff makroner, har erfaret at de er bedst at smuldre mellem hænderne

3- 4 dl fløde, piskes til flødeskum

evt. let ristede mandelspåner til pynt

Skær dine blommer i midre stykker og fjern stenene fra dem. Kog dem i en gryde sammen med brombær, sukker og vanillestang. Kog dem ved svag varme i ca. 10 min eller indtil at frugten er ved at blive mør, smag til om der skal mere sukker i. Evt. kan du bruge en lidt geleringsmiddel for at gøre det en lille smule tykkere i konsistensen. Lad det køle af. Når din kompot er afkølet kan du begynde din trifli: Start med at smuldre makroner i bunden af et fad eller en skål, derefter kompot og til sidst flødeskum og evt. mandelspåner.

Leave a Reply