Blæksprutte salat

En af mine svagheder i øjeblikket er blæksprutte. Der er mange der har et ambivalent forhold til det lille bløddyr, men der er ingen grund til panik. Har du ikke modet til at gå i gang med at rense den selv, kan du bede din fiskehandler om at gøre det for dig.

Jeg har prøvet lidt nogle forskellige opskrifter, har dog stadig min sorte blæksprutte-risotto til gode, men denne nemme salat af blæksprutte, oliven, skalotteløg og persille, er blevet til en af mine favoritter. Server den som den er sammen med groft brød som hovedret eller den kan være en del af et større tapas / meze-bord.

Ingredienser

1/2 kg blæksrutte, renset og skåret ud i mindre stykker

ca. 1 dl olivenolie

2-3 fed hvidløg, skåret i skiver

2-3 skalotteløg, skåret i tynde skiver

ca. 3-4 spsk sorte oliven, udstenet og hakket groft

1 lille håndfuld bredbladet persille, hakket groft

salt og peber

Dup din blæksprutte tør. Varm olien op på en pande og tilsæt blæksprutten sammen med hvidløget. Vend rundt hurtigt og steg blæksprutten i et par minutter, ikke længere tid. Hæld det over i en skål eller tallerken og stil den til side så den kan køle af. Hak dine løg, persille og oliven. Når din blæksprutte er afkølet eller lettere lun kan du vende den med løgene, persillen og oliven. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Leave a Reply