Svamperavioli med trøfler

Okay dette er en af de mere dekadente retter jeg har lavet i et stykke tid. Jeg plejer ikke at slå mig ud i at lave hjemmelavet pasta alene, da det er en lille smule omstændigt, hvis man kun er 2 personer der skal spise det. Min mor plejer at være min partner in crime, når det gælder hjemmelavet pasta. Det er ikke svært at lave det alene, det tager bare tid og kræver tålmodighed. De 2 ting sammenlagt er nok til at man helst gerne vil kunne fodre en hær, før man føler det er ens tid værd. Det er måske grunden til at jeg føler det er dekadent spise, det er slet ikke pga trøflerne, overhovedet ikke… Hvilket er lidt skræmmende. Jeg må i mad-terapi.

Pastadej, 4-6 personer alt efter om det er hovedret eller forret

600g Tipo ‘00’ mel
6 store økologiske æg

Du kan lave din pasta enten i hånden eller i en food-processor, men du kommer ikke udenom at skulle arbejde den igennem med hænderne til sidst. Jeg plejer at lave den i hånden. Start med at hælde dit mel ud på bordpladen (som er ren selfølgelig) og lav en fordybning i midten af melet, hvor du har dine æg. Miks æggene med hænderne og bland det lige så stille med melet. Ælt dejen til du har en pæn, ensartet og sammenhængende dej. Det tager et sted mellem 7 min til 15 min. Det kræver tålmodighed og muller at arbejde med en pastadej. Er din dej fuldstædnig umulig og føles for tør, kan du altid tilføje en lille smule vand til at gøre den blødere. Når din dej er elastisk og føles som en dej, er den færdig. Pak den ind i folie og lad den hvile i køleskabet i ca. 1/2 – 1 time.

Fyld:

125 g ricotta

100-150 g svampe, feks. markchampignon alt efter smag og behag

ca. 50 g parmesan revet

evt. en lille smule revet citronskal

salt og frikkværnet peber

Hak svampene meget fint og svits hurtigt på panden sammen med lidt olivenolie. Når svampene har smidt deres væske, tag dem af varmen og stil til side så de kan køle af. Når de er kølet af blandes svampene med ricotta, parmesan, citronskal og friskkværnet peber.

Udrulning af pasta: Her kræves en pastamaskine, ellers er det meget nær umuligt at rulle din pastadej ud, medmindre du er en habil pasta-udruller-by-hand. Start med halvdelen eller 1/3 af din pastadej. Start stille og roligt med numrene, ingen stress og husk at mele din bordplade og dej godt imens. Når du er kommet igennem alle numrene på din maskine (hvis du har en ved du hvad jeg snakker om) har du en meget lang og tynd pastadej. Du kan evt. skære den over hvis det er svært at styre. Nu starter det sjove: Tag en udstikker der passer til den størrelse ravioli du gerne vil lave, fri dem fra resten af dejen og fyld en lille tsk fyld i hver cirkel. Pensl kanterne af og fold den ene halvdel over den anden, så du har en halvcirkel-ravioli fyldt med svampe-ricotta. Drys med mel eller noget durummel og sæt dem til side. Sådan bliver du ved indtil du ikke har mere dej tilbage. Du kan evt. med resterne af dejen lave noget andet pasta hvis du har lyst ellers må du smide det ud. Man skal være lidt hurtig med at bruge rest-dejen, da det hurtigt tørrer ud.

Du kan vælge at lave dine raviolier med det samme ellers kan de godt vente i op til 6 timer, vil jeg mene. Jeg ville ikke vente i alt for lang tid med lave dem.

Kog dem i rigelig saltet vand, indtil de kommer op til overfladen. Smelt noget smør i en pande og vend dem rundt i smørret sammen med lidt af kogevandet, lidt ekstra parmesan og tynde skiver af trøfler. Smag til med olivenolie og friskkværnet peber.

2 thoughts on “Svamperavioli med trøfler”

  1. Piskeriset says:

    Hvor ser det dog skønt ud! Jeg har ikke rigtig fået taget mig sammen til at lave pasta fra bunden endnu, men jeg synes, det ser så indbydende ud – og så er svampe og ost jo et sikkert hit 🙂

    1. Rukiye says:

      Kan kun anbefale at lave din egen pasta, men det det kræver tid og tålmodighed 🙂 Glæder mig helt vildt til efteråret hvor svampesæsonen går i gang, vil vove at påstå at svampene smager lidt bedre når man selv har samlet dem!

Leave a Reply