Søndagskage: Biscotti di Prato

En lille lækkerbisken af en småkage fra byen Prato i Italien, deraf navnet. Biscotti betyder i reglen småkage, så det meget eksotiske navn på kagen betyder bare småkager fra Prato. De går også under navnet cantuccini, som, i følge wikipedia betyder corners (på engelsk) altså hjørner. Gætter mig frem til at de hedder hjørner fordi de er blevet bagt tørre og er lidt endeskive-agtige, men på den gode måde!

Kagerne er virkelig nemme at lave, de ser ud som dem man kan købe, men smager heldigvis meget bedre. Ingredienserne er basic- det eneste der er lidt krævende er at du skal bage dem 2 gange – that’s it.  Har du lidt tålmodighed kan du til gengæld bage en dobbeltportion som rækker både til privatbrug og som værtinde eller værtgave.

Jeg har bagt mine med mandler, der skulle have været pinjekerner i, men havde ikke nogen. Der skulle have været appelsinskræl i i stedet for citron, men det havde jeg ikke. De smagte nu fantastisk alligevel og sammen med en kop stærk kaffe er det virkelig luksus en søndag eftermiddag. Føler du dig lidt on the wild side, kan du servere dem sammen med vin santo.

Ps. De smager også godt sammen med te.

Ingredienser, ca. 40 stk

4 dl durumhvedemel

4 dl hvedemel

4 dl sukker

200 g mandler (du kan vælge at erstatte nogle af dem med pinjekerner)

1/2 tsk bagepulver

2 æg

100 g smør

1 vanillestang, kornene af

1/4 tsk salt

1 øko appelsin / citron, reven skal af

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og saml dejen mellem fingrene. Del dejen i 4 store dele og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Bag dem enten ved varmluftsovn ved 175 grader eller en ad gangen. Når de har bagt i 25 min, tager du dem ud, og med en skarp kniv skærer du pølserne ud i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel kagerne lidt på bagepladen, sænk ovn-temperaturen til 120 grader og bag kagerne yderligere i 20 min. Lad kagerne køle af og fordel dem i patentglas eller andre lufttætte beholdere. De kan holde sig godt og vel en uges tid, tror jeg. Jeg plejer ikke at have dem i så lang uden at de bliver spist.

2 thoughts on “Søndagskage: Biscotti di Prato”

  1. Åh, jeg har forelsket mig SÅ meget i dem, efter vi har været i Firenze 🙂 Jeg skal så meget have bagt nogen. forhåbentlig i denne uge – og de kan virkelig anbefales med vino santo til – men en god kop cappuccino er heller ikke at foragte til…..

    Mange hilsner
    Birthe

    1. Rukiye says:

      Ja de er nemme at forelske sig i, det bedste er at de er så nemme lave. Kan anbefale at du laver en pæn stor portion, de ryger hurtigt!

Leave a Reply