Fredagsdrink: Hendricks G&T

I et stykke tid har jeg set langt efter den sorte rundede flaske hos Skjold Burne. Ved et uheld fik jeg smadret min eksisterende gin (Tanqueray) og blev derfor nødt til at købe en ny. Da jeg stod nede i Mad & Vin, havde de den på lager og den kom med mig hjem. Ekspedienten fortalte mig at det var en meget mild og blød gin, ikke nær så enebær-fyldt som f.eks. Bombay er. Desuden var den også brygget på agurk, ikke helt udelukkende, men dog nok til at give den en eftersmag. Den har milde toner af enebær i sig, men ikke sådan så det overdøver både tonic og citron.

For lang lang lang tid siden læste jeg en Nigella Lawson opskrift på gin & tonic, hun brugte Tanqueray 10, hvor hun serverede den med et stykke agurk i for at fremhæve smagen af agurk. Det virker kan jeg hilse og sige. Serverede den for min veninde, Ulla, der udtrykkeligt sagde at hun ikke var både til gin og tonic, men hun blev overbevist. Ulla syntes det smagte dejligt.

Er du til stærke enebær-noter der kradser langt ned i halsen, kan jeg ikke anbefale dig Hendricks. Er du derimod til G&T, men føler du får en enebær-busk i halsen hver gang du drikker en, er en Hendricks G&T derimod din nye yndlingsdrink.

Behøver jeg at skrive opskriften på en G&T? Jeg kan hurtigt nævne at jeg har brugt gin, tonicvand, isterninger og agurkstave hvor jeg har fjernet kernerne. Er du traditionalist kan du servere den sammen med en skive citron.

3 thoughts on “Fredagsdrink: Hendricks G&T”

 1. Ulla says:

  Det er fuldstændig korrekt. G&T er jo desværre ikke lige mig, men må erkende at din drink både får topkarakterer i æstetik og smag. Og så var sugerørene jo lige prikken over i’et! Tak for en skøn aften.

 2. Anders says:

  Som dig er jeg helt vild med den milde Hendricks.

  Jeg kan anbefale at kigge her, hvor jeg købte 1L: http://www.calle.dk/products/productinfo.aspx?productid=107774

  Det samme gjorde sig gældende med en Grey Goose Vodka: http://www.calle.dk/products/productinfo.aspx?productid=117652

  der er gode penge at spare:)

  1. Rukiye says:

   Rigtig godt fif! Det kan være man også kan finde billige likører? Kan anbefale en grasshopper, pt. en af mine yndlings-drinks i øjeblikket.

Leave a Reply