Risotto med hokkaido

En af de grøntsager som jeg har svært ved at bruge, er hokkaido. Den har en lettere sødlig smag, der godt kan være lidt vanskelig at kombinere sammen med andre råvarer. Fandt denne opskrift fra Nikolaj Kirks nye kogebog, Grundkøkken, og tænkte at det var da smart at bruge den i en risotto.

Resultatet var ret godt, men den er god sammen med enten noget gedeost eller noget fisk f.eks. grillet makrel eller hvidløgsmarinerede tigerrejer på spyd. Du kan også vælge at servere den sammen med en blandet salat af bitre salat-typer  f.eks  rucola eller radicchio sammen med en masse frisk krydderurter. Er personligt glad for at sammensætte bredbladet persille, basilikum, dild, kørvel og estragon. En frisk citron-dressing ville ikke være af vejen.

Et lille tip fra mig: jeg hakkede hokkaido’en i større stykker (var lidt doven) vil anbefale dig enten at hakke den meget fint eller blende den.

Ingredienser, 4 personer

1/2 hokkaido-græskar

2 stilke bladselleri

3 skalotteløg

2-3 fede hvidløg

2 dl risotto-ris (jeg bruger grødris fra irma, hvis ikke jeg lige kan finde arborio)

1 lille glas Noilly Prat eller 1 stort glas hvidvin

ca. 6 dl bouillon (enten hønsekød eller grøntsag)

2 små håndfulde revet parmesan, af god kvalitet

25 g smør

lidt olivenolie til at stege i

Skær hokkaido’en i skiver efter du har renset den for kerner. Bag dem i et ildfast fad med lidt olivenolie, salt og peber i ca. 30 min ved 220 grader. Stil dem til afkøling herefter. Hak selleri, løg og hvidløg fint. Svits dem i olivenolie til de bliver gennemsigtige. Tilsæt risene og steg dem i et par minutter. Tilsæt vinen elller Noilly Prat, steg risene indtil væsken er fordampet. Skru ned for blusset og tilsæt bouillon lidt ad gangen, 1-2 dl ad gangen, og lad risene optage væsken inden du tilsætter mere væske. Du bliver ved indtil risene er ved at være færdige, de skal helst stadig have lidt bid, al dente, inden du tilsætter den hakkede/purerede hokkaido. Tag af varmen, tilsæt smør og parmesan, smag til med salt og peber og server.

Leave a Reply