Quinoa og bulgursalat med grønne bønner

Tit tænker jeg over hvad luksus i hverdagen egentlig er. Udover selfølgelig en lækker madoplevelse, er det at finde tid til sig selv. De sidste par uger er fløjet afsted med en masse gøremål, netop derfor bliver min tid med denne blog og mit kogebogsprojekt prioriteret over madlavningen i hverdagen. Jeg indrømmer det, det er ikke altid jeg har overskud til det store slow-cooking og 3-retters menu i hverdagen, også selvom Nigella får det til at se så sexet og nemt ud.

Så i min jagt efter nye opskrifter, der både er sunde og nemme at lave i hverdagen, fandt jeg i Føtex forleden nogle poser med bønner og korn. Det var forskellige kornblandinger nogle med quinoa og andre med bønner, nogle af dem i deres oprindelige form, andre forkogte. Alle poserne havde det tilfælles at de kunne koges indenfor 15-20 min. Hvilket jo er fantastisk hvis man gerne vil have en sund og nærende salat til en travl hverdag.

Denne blanding af quioa og bulgur er fantastisk. Synd det ikke er mig selv der er kommet på den. Tilhører du målgruppen der er kommet på den sunde quinoa-bølge, men ikke aner hvordan du skal bruge dem, er dette et rigtig godt bud. Lav din egen blanding af bulgur og quinoa, enten hvid, rød, sort eller en lidt af dem alle.

Jeg har så valgt at blande nogle grønne bønner i min salat for at give det lidt sprødhed, og nogle dadler for at give det lidt sødme. Du kan sagtens undvære dem hvis ikke du er til dadler eller andt sødt i din mad. Tilsæt evt. en lille smule honning i din dressing, for at fremhæve sødmen fra bulguren og bønnerne.

Quinoa og bulgursalat med bønner, 4 personer

250 g blanding af quinoa og bulgur

ca. 200 g grønne bønner

1-2 skalotteløg, snittet i tynde skiver

2-4 dadler, i mindre stykker

f.eks friske krydderurter, bredbladet persille, dild og/eller esdragon

Salt og friskkværnet peber efter smag

Dressing af:

4-5 spsk citronolivenolie

1 tsk sennepspulver

2 tsk hvidvinseddike eller saften af 1/2 citron

evt. 1 tsk honning

Start med at koge din quinoa og bulgur i rigeligt saltet vand. Når der mangler 2-4 min af kogetiden tilsætter du dine bønner, så de koger med i de sidste par minutter. Dræn dine korn og bønner og hæld det over i et fad eller en skål. Imens kan du blande dressingen. Rør dressingen, løgene, dadlerne og krydderurterne sammen med kornene og server. De smager rigtig godt sammen med nogle krydrede kødboller med köftekrydderi, løg og hvidløg.

One thought on “Quinoa og bulgursalat med grønne bønner”

Leave a Reply