Noma

Så blev det endelig min tur til at komme på verdens bedste restaurant Noma. Det var dog på en tirsdag aften, men det var hyggeligt og ekstravagant med lidt luksus på en hverdagsaften. Vores forventninger til stedet var sat. Vi/jeg havde hørt rigtig meget om restauranten fra bekendte som har været der, både før og efter verdenspressen opdagede den lille restaurant på Chr. Havn.

Vi havde fået bord kl 18.30 og kom først hjem lidt over midnat. Så vi havde faktisk siddet og spist og drukket i næsten 6 timer. Det fantastiske ved stedet er man ikke rigtig lægger mærke til at der er gået så lang tid. Stemningen er fantastisk og betjeningen i top. Jeg tror faktisk ikke at jeg har fået så god betjening før. Det bedste ved tjenerne på Noma, er at de ikke er formelle. De er flinke og høflige, men ikke så formelle så man bliver til statuer i deres nærvær. Det skaber en let og hyggelig stemning på en ellers så tung og “fin” restaurant.

Retterne var fantastiske. Den ene smagsoplevelse efter den anden. Vi valgte at køre med den lille menu, på kun 7 retter. Men det skal lige siges at man altså får en pæn omgang snacks først så ens smagsløg bliver godt pirret.

Menuen havde eksotiske og jordnære ingredienser såsom mos, havesyre, søpindsvin, svampe, mælkeskind, vintage-kartofler (eller læggekartofler på godt dansk) til is med gammel dansk. Du kan se menuen her.

Alt i alt en overdådig og eksklusiv oplevelse. Når det så er sagt syntes jeg nok at middagen var mere speciel end den var lækker. Forstå mig ret, den var virkelig lækker, til en grad hvor man tænker hvordan hulen har de formået at skabe så delikate smagsnuancer, men…Det er specielt, anderledes og lækkert. Og skal prøves!

PS. Det er ikke så umuligt at få bord derinde som man tror. Kom på venteliste og prøv lykken.

PPS. Er du non-alcoholic, har de en fantastisk og ligeså anderledes juice-menu som du kan boltre dig i.

4 thoughts on “Noma”

 1. Klidmoster says:

  Wow, det lyder som en skøn oplevelse. Håber jeg kommer til at opleve Noma engang også 🙂

  1. Rukiye says:

   Det syntes jeg helt klart du skal! Det er lidt i den pebrede ende, men det er nu ikke heller ikke hver dag at man besøger verdens bedste restaurant 🙂

 2. Lone.g says:

  Til lykke
  Der er ikke noget bedre end at få smagløgene testet og kælet for;-)

 3. Katja says:

  Dejligt at høre om “oplevelesen – NOMA” fra een der ikke lader sig fortabe i restaurantens renomé og tør sige at ikke alt man får serveret derinde smager lige godt:) Men jeg er helt enig i at man får en fantastisk aften og at tjenerne er super søde og uformelle. Flotte billeder!

Leave a Reply