Pasta Del Giorno

Alt lyder lækkert på italiensk, ik? Don’t worry, ingen komplicerede pastaretter i dag, til gengæld er det en lille historie om hvordan jeg skabte en lille pastaret ud af et (næsten) tomt køleskab.

Der er gået lidt sport i det for mig at kunne bruge næsten alt op i mit køleskab. At smide mad ud er noget af det jeg hader mest. Så da en impulsiv middagsaftale hos min veninde i går resulterede i at jeg skulle lave mad for og hendes lille søn på 8 mdr. med de få grøntsagsrester hun havde i sit køleskab, var det lidt af en udfordring jeg blev sat på.

Det skulle helst være noget mad der kunne laves på under 30 min (Valdemar var meget sulten), sundt, babyvenligt og helst noget med sovs. Jeg gik i gang med at lede rundt i Charlottes køleskab og fandt dette:

– Frisk pasta, tagliatelle

– 1/4 broccoli

– 1 pose med babyspinat

– nogle små stumper selleri, svarende til 1 stængel

– 1 bundt gourmetbønner

– 1/2 zuccini

– 3 skalotteløg

– 1 fed hvidløg

– evt. lidt persille, gerne bredbladet

– en lille smule creme fraiche, 9% (tror det svarede til ca. 1 dl)

– 1 bæger med pasteuriseret æggeblomme (kan erstattes hvis du vælger at bruge en federe creme fraiche)

– 1 mozzarellaost

Resultatet blev en pastaret med stegte grøntsager og mozzarella vendt med en cremet sovs af creme fraiche. Og lille Valdemar var meget tilfreds med resultatet, det gled ihvertfald ned.

Pasta med grøntsager, ca. 3 portioner

Sæt vandet over at koge, i mellemtiden kan du hakke dine grøntsager. Udover skalotteløg, hvidløg og selleri skal alle grøntsagerne være i moderate størrelser, ikke for småt. Svits skalotteløg, hvidløg og selleri i lidt olivenolie på en varm pande. Når de har fået et par minutter tilsætter du resten af dine grøntsager undtagen spinaten. Steg til dine grøntsager indtil de er begyndt at blive møre. Tilsæt din spinat og steg, tilsæt salt og steg indtil spinaten er faldet sammen. I mellemtiden kan du blande din æggeblomme og cremefraiche sammen og sætte pastaen over at koge. Når dine grøntsager er færdige, tager du panden af varmen og vender det hurtigt rundt med creme fraiche-blandingen og din grofthakkede mozzarella. Tilsæt den kogte pasta, hvis sovsen er for tør kan du tilsætte noget af pastavandet og vend rundt. Smag til med friskkværnet peber og frisk persille.

2 thoughts on “Pasta Del Giorno”

  1. Sevilay says:

    Nååå hvor er han dejlig… men kan se på ham at det smagte fantastisk:-)

    1. Rukiye says:

      Ja han er en dejlig lille dreng 🙂

Leave a Reply