Salat med tomater og kidneybønner

Så har vi taget hul på det nye år. Ferien er slut, jeg er tilbage på arbejdet og hverdagen er gået i gang. Jeg har lovet mig selv i år at jeg ikke skal have for mange nytårsforsætter. Det går næsten altid galt. Eller rettere sagt jeg drømmer om at blive et nyt og bedre, sundere og en slankere version af mig selv, men det er som om at den person bare ikke rigtig vil det samme som mig. Så i år holder vi det simpelt:

– Være glad

– Dyrke lidt mere motion

That’s it. Når det så er sagt, er det ikke ensbetydende med at jeg ikke vil prøve at spise sundere. Efter næsten en hel måned med fed mad, julefrokoster og alt for meget sukkerindtag, er det rart bare at gnaske i en gulerod. Men det er der ikke så meget sjov ved.

Jeg må være ærlig og fortælle at denne salat ikke er min opfindelse 100%. Jeg fik den serveret til en fødselsdag hos en af mine veninder, Zarah. Den er utrolig nem og simpel, selv hvis den bliver serveret alene er den stadig mættende. Du kan lave dressingen som jeg har lavet den eller erstatte den med lidt god olivenolie og citronsaft.

Prøv at se om du kan finde nogle tomater fra Italien. De plejer at smage af noget mere end dem der kommer fra Holland. De har i det mindste set lidt mere sollys…

Kidney-bønne salat, ca. 4 pers

ca. 300 g tomater

1 dåse kidneybønner af god økologisk kvalitet, du kan også bruge nogle andre bønner hvis du har lyst

1/2 agurk

1 salatløg eller 2 skalotteløg, skåret i tynde skiver

1 god håndfuld bredbladet persille eller koriander

Dressingen:

1/4 dl Olivenolie, af god kvalitet

saften af 1/2 citron

1-2 tsk honning

1 tsk paprika af god kvalitet, f.eks Heibergs (fås hos Irma)

evt. 1/2 tsk spidskommen

Salt og friskkværnet peber

Start med at lave din dressing, ved at blande alle ingredienser sammen. Dræn dine bønner og mariner dem i dressingen. I mellemtiden kan du skære dine tomater, agurk og løg ud. Anret i en skål eller et fad. Fordel dine bønner og din friske krydderurt over, bland let og server.

Leave a Reply