Minestrone

Det virker som om vinteren er kommet for at blive. Det stormer og sner når man tager på arbejde og det er koldt, mørkt og ja det stormer og sner stadig, når man skal hjem igen.

I disse dage kan jeg ikke engang overskue at stoppe for at købe ind på vejen, så koldt er det. Og det er nu at mit gen for at hamstre og opbygge et godt madkammer af diverse konservesvarer kommer til gode. F.eks. at kunne bikse en minestrone sammen uden at skulle stoppe forbi supermarkedet. Min version af en minestronesuppe er en blanding af de grøntsager jeg har i køleskabe/fryseren, en god bouillon og lidt pasta. Har du nogle gulerødder, selleri eller zuccini i køleskabet kan du snildt bruge det i din suppe.

I denne version har jeg brugt lidt kalvebacon, borlottibønner, ærter, tomat og pasta. Toppet med lidt grov pesto kan suppen henlede dig til varmere himmelstrøg og få dig til at glemme selv den værste snestorm. Det virker ihvertfald for mig.

Minestone, 4 personer

ca. 1 skive kalvebacon eller andet bacon

1 dåse borlottibønner, hvide bønner eller kikærter

3-4 friske tomater, eller 1 dåse flåede tomater (brug kun tomaten ikke væsken)

ca. 200 g pasta (jeg bruger en næve pasta pr. person)

1/2 pose frosne ærter

2-4 skalotteløg

1-2 fed hvidløg

1,5 l vand /bouillon af god kvalitet

Olivenolie til stegning

Pesto (enten købt eller din egen)

Hak hvidløg og skalotteløg fint og svits i olivenolien. Tilsæt bacon og steg til det er sprødt. Tilsæt ærter og tomater. Tilsæt vand og bouillon og din pasta. Når pastaen er ved at være færdigkogt, tilsæt dine bønner og smag til med salt og peber. Kog til pastaen er mør. Server sammen med pesto og groft brød.

Hjemmelavet pesto:

2 håndfulde frisk basilikum (svarer til en potte med basilikum)

50 g pinjekerner

50 g parmesan

1 fed hvidløg

1/2 tsk salt

1,5 dl olivenolie

Blend det hele til en jævn masse, hvis den er for tør kan du evt. spæde den til med mere olivenolie.

One thought on “Minestrone”

  1. foodfanatic says:

    Hvor dejligt at du har sådan et lager. Jeg er altid selv vildt overrasket i de situationer, hvor jeg ikke har købt ind til noget bestemt, men alligevel får noget vildt lækkert ud af det. Det er en dejlig måde, at få brugt hvad man nu lige har ved hånden. God idé med den pesto. Det ser vildt lækkert. ud.

    Endnu engang tak for hjælpen i sidste uge. Det betød enormt meget for mig.

    Kram Nadia

Leave a Reply