Brunch

Hvor dejligt det end kan være at have aftaler så ens weekend bliver udnyttet maksimalt, er det nu også dejligt at have en weekend uden en eneste aftale. Lørdag morgen med hjemmelavet brunch er højdepunktet på sådan en weekend. Og sådan var det sidste weekend.

I øjeblikket kører the boyfriend en sukkerfri diæt, hvor alt sukker og unødvendigt brug af hvidt brød er skåret fra, inkl. hans højtelskede guld-korn. Med det som udfordring prøvede jeg at bikse en let brunch sammen ud af det jeg havde i køleskabet.

Det blev til:

– Vanille-yoghurt med havregryns-müsli og granatæble

– Ristet brød med tomatsalat

– Ristet brød med chili-tapenade og avocado

– Spejlæg med røget salt og peber

Fordi jeg var doven og ikke gad at gå til bageren, fik vi ikke croissanter. Den nærmeste (gode) bager ligger godt 7 min cykeltur og det var fuldstændig uoverskueligt for mig lørdag formiddag. De er ikke spækket med sukker (eller er de?) ligesom kanelsnegle, tebirkes og frøsnappere er, så jeg føler lidt at de er tilladte i en (næsten) sukkerfri diæt.

Vanille-yoghurt med granat-æble: 4 portioner

4 dl drænet yoghurt

1-2 tsk vanillesukker (helst hjemmelavet ) eller korn fra 1/4 vanillestang

2 dl honningristet müsli (den fra Struer til en 10 kr. fra Irma er rigtig god)

ca. 4 spsk granatæblekerner

Rør yoghurten op med vanillen. Anret i et passende glas. Hæl müsli op i det ene hjørne af glasset og granatæble-kernerne i det andet.

Tomatsalat, 4 madder

1 stor tomat eller 2-4 mindre tomater

1 lille skalotteløg

1 tsk af tørrede krydderurter (jeg har brugt en blanding der består af chiliflager, merian, oregano, mynte, laurbærblade og basilikum)

4 skiver ristet brød

olivenolie

Hak tomaten i mindre stykker og skalotteløg i meget fint. Bland det med krydderurterne og olivenolien. Smag til med salt og lad det trække i 5 min. inden du anretter det på brødene.

Ristet brød med chili-tapenade og avocado, 4 madder

4 spsk chili-tapenade fra Emmerys, ellers kan du bruge rød pesto

1 avocado

1/4 citron, saften af

4 skiver ristet brød

salt og friskkværnet peber

Skær din avocado i mindre stykker og pres saften af den kvarte citron henover. Smag til med salt og friskkværnet peber. Smør et generøst lag af pesto på dit ristede brød og anret avocado stykkerne ovenpå.

Spejlæg med røget salt, 4 stk

4 økologiske æg

røget salt (enten Maldon eller Falksalt)

en lille smule olie

evt. 4 skiver ristet brød

Jeg kan godt lide mine spejlæg stegt på begge sider, men hvor blommen stadig er flydende. Jeg plejer at stege mine spejlæg ved svag varme indtil hviden er stivnet, hvorefter jeg vender den forsigtigt med en spatel så den anden side også lige får under 1 min. På den måde plejer min blomme stadig at være flydende. Drys med røget salt og friskkværnet peber efter behag. Server solo eller på ristet brød.

Leave a Reply