Min fødselsdag – Hip hip hurra

I tirsdags havde jeg den store ære af at fylde rundt – hele 30 år. Det var nu ikke så slemt som jeg gik rundt og troede, heldigvis blev jeg fejret hele dagen med god mad, gode venner og ikke mindst masser af fine gaver. Min dag startede med en fin fødselsdagsgave fra min bedre halvdel : En Kitchenaid røremaskine! Jeg har gået rundt og sukket efter den i så mange år, men har ikke haft modet til at give så mange penge for en køkkenmaskine. Den fik jeg så i år, yay! Herefter gik turen til frokost på Herman. Blev ikke skuffet. Vi ville gerne have den store menu, men vores søde tjener anbefalede os menuen med “kun” 3 retter, da vi ellers skulle regne med at sidde i ret lang tid og spise ret meget. Det viste sig i mellemtiden at de serverer nogle snacks først, som var helt fantastiske.

Vi fik et glas champagne til at starte med og så rullede snack-menuen ind (jeg fik selfølgelig et udførligt detaljeret menukort med hjem så jeg kunne skrive om det til jer):

 • Puffet tapioka med rygeost og mos, middelhavssalt og dild
 • Bagte nye samsø-kartofler, mayonaise på baksuld
 • Label Rouge østers, med grillet olie og iset gran
 • Æbleskiver som brændende kærlighed, bacon & løg
 • Grøn cloud med tørret tang, blegselleri & juice af grønne æbler
 • Koldskål med dild

Her er selve menuen:

 • Jomfruhummer og kamillethe, klassisk bisque og strandurter. Hertil Bott Geyl Schoenbourg Riesling 2007
 • Det bedste af kalven med søde ærter, salat stokke og brødsauce. Hertil Bodegas Y Vinedos Artazu Navarra 2006.
 • Rødgrød med fløde, rødbede, rabarber, hindbær og eddike. Rødbede punch.
 • Ymerfromage og lakrids. Vallesorbet og sødskærm. Hertil Coteaux du Layon Baumard 2006.
 • Chokolade med inspiration af skoven. Kaffe.

Puwha, det var rigtig meget mad der blev fortæret i løbet af kort tid. Det var virkelig lækkert og en vildt fed oplevelse. Ud af snack-menuen var samsø-kartoflerne virkelig lækre. Der i øvrigt blev serveret med spiseligt sølv foldet omkring toppen (lidt ligesom du ville folde alu-folie for at lave et lille håndtag) hvilket var lidt fjollet, men kartoflerne smagte fantastisk sammen med mayonaise og noget rygeost af en art. Østersene var også bemærkelses-værdige, fordi de simpelthen smagte godt. Jeg har ikke fået meget østers, men det som jeg har fået har ikke været lige godt. De her små fætre blev serveret med en lille mængde granité lavet af gran (og noget andet) der smagte både sødt, syrligt, dog ikke gennemtrængende, koldt og med en svag note af gran. Hvis man selv vil ud og lave noget lignende kunne man vel også bruge rosmarin, der godt kan smage lidt af gran.

Det der står klarest i min erindring fra frokosten var den måde vi fik serveret vores jomfruhummer-bisque på. Først blev der stillet en pæn lille vase med nogle kamilleblomster. Herefter blev der hældt flydende nitrogen i vasen, der gjorde at der dannede sig en fin lille tåge af kamille-the på bordet. Dette skulle være med til at fremhæve smagen og oplevelsen af kamillen i vores bisque. Fantastisk med lidt heksebryg ved bordet. Desserten var et plus, fordi der var 2! Der var ikke mange bær i vores rødgrød, men der var de helt fantastiske rabarber der var syrlig/søde og stadig helt sprøde, mums. Sjovt at de havde valgt at servere rødbede til, men det passede overraskende godt sammen. Rødbedens lidt jordslåede smag blev dulmet af rabarberens friskhed og syrlighed. Detaljeorienteret som jeg er (og som Herman er) lagde jeg selfølgelig mærke til de fine små keramik-skåle vores dessert #2 blev serveret i. De var formet som æg, og glaseret som om det var vagtelæg. De var næsten lige fine som Summerbirds påskeæg (har lidt på fornemmeren at de også er en del af Løgismose-klanen?).  Prikken over i et var at de også havde stænket lakridspulver på vores ymerfromage, så prikkerne på skålene og fromagen var ens. Sjov og blæret effekt.

Senere på aftenen blev det til stille og roligt hygge i Frederiksberg have med lidt  sushi, g & t og nogle få solstråler. Tak alle for en hyggelig dag.

2 thoughts on “Min fødselsdag – Hip hip hurra”

 1. Klidmoster says:

  Wow, sikke en skøn fødselsdag. Tillykke 🙂

 2. Rukiye says:

  Ja, man bliver jo kun 30 en gang 🙂

Leave a Reply