Fredags-drink: Tom Collins

Historien: Det siges (ifølge Wikipedia) at den første Tom Collins blev skabt allerede i 1870’erne. Opskriften på en Tom Collins blev dog først offentliggjort i bogen A  Bartenders Guide af Jerry Thomas fra New York, der menes at være stamfaderen til mixology.

Fornavnet på drinksen ved jeg ikke helt hvor det stammer fra, men efternavnet er en fællesbetegnelse for drinks der er lavet i et glas der hedder et Collins glas. Det er er kendetegnet ved at det er et højt, lidt ligesom et high-ball glas, men smallere.

Nu havde jeg ikke det helt rigtige glas, men jeg tror at min drinks hedder en Tom Collins alligevel. Det gør din sikkert også. Under alle omstændigheder er det en dejlig frisk og syrlig drink, der burde få en renæssance, her i sommervarmen.

Tom Collins, 1 drink

5 dele Gin eller kan også laves med vodka og brandy
3 dele citron saft
2 dele sirup
Danskvand eller mineralvand som det hedder i resten af verden
1 skive citron

Fyld din shaker med isterninger. Tilsæt gin, citronsaft og sirup. Ryst den grundigt. Si den og server den i et højt, smalt glas fyldt med isterninger. Pynt med en skive citron til sidst.

PS. Nu kommer jeg til at afsløre det, men hemmeligheden bag gode drinks er: isterninger. Den gode nyhed er at man kan købe isterninger i 2 kg poser i føtex, Mr. Iceman til ca. 15 kr. Fantastisk!

Leave a Reply