Mexicansk majssalat med tigerrejer

Der er gået totalt Mexico i den, lige siden min veninde fortalte at de skulle til Mexico i december-måned. Hvide sandstrande, tyrkisblåt hav, masser af margaritas, frozen daiquiries og en hulens masse guacamole med alverdens forskellige tortillas og tacos. Ville gerne have haft en ferie her i november, men der er bare ikke cash-flow i øjeblikket, især ikke hvis man går ud og køber et nyt ur til sig selv. Men pænt er det.

Tilbage til virkeligheden. Det var meningen at jeg skulle have haft madder til aftensmad. I min verden er det rosmarin-focaccia med enten tomatsalat, pesto, svampe eller anden lettere stegt grønsag. De havde desværre udsolgt i Emmerys, så den stod på dagens brød, hvedebrød. Udover mit ikke planlagte brød, blev jeg lokket af deres (nye?) lettere pikante pesto lavet af soltørrede tomater og chipotle-chili (røget chili).

Det gav anledning til at lave en lidt lettere mexicansk inspireret salat med majs, tomater og tigerrejer. Tigerrejerne havde jeg i fryseren, der var tilbud på majs i Irma og sammen med en bakke San Marzano tomater på stilk var salaten næsten hjemme. Selvom salaten blev en smule opfundet på vej til supermarkedet, var den overraskende god. Sødme fra de friske majs, lidt syrlighed fra tomaterne og sammen med lidt frisk koriander, stærk paprika, cayennepeber og spidskommen  var det som at være i Mexico selv. Forestiller jeg mig.

PS. Mine billeder er ikke super-duper i øjeblikket fordi 1. Jeg har stillads foran alle vinduerne i lejligheden, så der kommer minus naturligt lys ind og 2. Fordi jeg nægter at bruge flash, har jeg ikke nok lys i køkkenet (det kunne være at jeg skulle udskifte de spots der er gået…) Hvis der er nogle ude i cyber-land, der har gode råd til at tage billeder i vintermørket, må i endelig sige til!

Ingredienser

ca. 250 g tigerrejer (jeg har brugt frosne)

3 majs

ca. 8 små thailandske skalotteløg eller bare 2 små almindelige

1 fed hvidløg

1 bakke tomater, jeg har brugt San Marzano på stilk

1 lille håndfuld koriander

1/2 tsk cayenne

1 tsk spidskommen

1 tsk stærk paprika

salt og friskkværnet peber efter smag

Start med at hakke dine skalotteløg og hvidløg. Pil majskolberne og skær kernerne fra, ved at holde majskolben vertikalt og skære ned langs siderne. Skær dinetomater i kvarte. Varm en pande op med lidt olie tilsæt dine optøede rejer, sammen med løg og hvidløg.  Tilsæt dine krydderier. Vend det rundt og lige før dine rejer bliver helt gennemstegte tilsætter du dine majs. Rør rundt i det i ca. 1 min. eller til dine majskerner har mistet sin mælkede smag. Tag det af varmen, tilsæt dine tomater og koriander, smag til med salt og peber og server.

One thought on “Mexicansk majssalat med tigerrejer”

  1. Hvor ser det bare lækkert ud – jeg ELSKER tigerrejer og mexicansk – så det bliver vist ikke bedre 🙂

    mange hilsner
    Birthe

Leave a Reply