Søndags-kage: Chokoladekage med rødbede

I et stykke tid er den samme opskrift dukket op flere gange, fra vilkårlige steder vel at mærke. Igår da jeg så ned i min grønsagsskuffe og opdagede jeg havde glemt 3 små rødbeder dernede, tænkte jeg at det småske var på tide at jeg prøvede en af de mange rødbede/chokoladekager der spøgte på nettet og i mine tanker.

Første gang jeg stødte på at bruge rødbeder i en chokoladekage var i The River Cottage, hvor de blev brugt i en mørk og saftig brownie. Anden gang var på whatkatieate.com, overtrukket med en lækker mælkechokolade-ganache.

Det endte med at jeg prøvede Katies opskrift. Jeg må ærligt indrømme at jeg kom til at give kagen måske 10-15 min for meget. Det kan være at jeg skal bruge mindre mængde rødbeder og lidt mere sukker end hvad opskriften siger. Jeg lytter til hvad min søster sagde, hun er trods alt en habil bager/smager.

Lidt trivia: Rødbeder indeholder tryptofan som er seratonin-udløsende, som er et signal-stof der får os til føle os glade, sammen med chokoladen som er endorfin-udløsende er denne kage måske erstatning til lykkepillerne og løsningen på vinterdepression?

Ingredienser

2-3 rødbeder af mellemstørrelse

3 æg

300 g sukker

1-2 tsk vanillesukker

1 tsk bagepulver

175 g mel

ca. 75 g kakao

evt. 50 g mørk chokolade, hakket groft

200 dl rapsolie

Ganache:

250 g mælkechokolade, af god kvalitet, brugte selv Marabou, men syntes at resultatet ikke blev ligeså godt som når jeg bruger Valhrona’s 54% chokolade

125 ml fløde

Start med at koge dine rødbeder i rigeligt vand i ca. 20 min, eller indtil de er møre. Når de er kølet af kan du gnubbe skindet af rødbederne. Hak rødbederne fint enten i en foodprocessor, i en mini-hakker eller du kan rive dem fint. Pisk rødbederne med æggene en ad gangen, tilsæt sukker og vanillesukker. Vend mel, kakao og bagepulver i og evt. den hakkede chokolade. Bag i en springform i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min. Lad kagen køle af i ca. 10 min og tag den ud af formen og lad den afkøle færdig på en rist. Lav imens din ganache ved at varme fløden til den koger og hælde den over din hakkede chokolade. Lad den vente i ca. 5 min indtil chokoladen er smeltet. Rør rundt i fløde og chokolademassen til den er ensartet og blank. Smør den på din kage og server.

5 thoughts on “Søndags-kage: Chokoladekage med rødbede”

 1. Mehtap says:

  Den var rigtig god, især ganachen…Mindre rødbede, mere sukker !! 🙂
  KH
  Søs

 2. Linnea says:

  En idé ville være at skrive gram og ikke 2-3 rødbeder af mellemstørrelse
  Det er et alt for svært mængdemål.

  1. Rukiye says:

   Hej Linnea

   Det vil jeg huske til næste gang! God jul herfra, hilsen Rukiye

 3. Hanne says:

  lyder spændende – det er vel 2 dl rapsolie? 🙂

  1. Rukiye says:

   Ja 🙂

Leave a Reply