Kammusling på sellericreme

Himmelvendte øjne af ren og skær nydelse, det var det jeg oplevede da jeg serverede de her kammuslinger for min kæreste. Jeg ville ønske at det var den velkomst min mad fik hver eneste gang, men nej. Han er desværre begyndt at blive lidt forvænt.

Faktisk fik jeg serveret de her små kanapéer hos Nimb, sammen med et glas Laurent Perrier Brut champagne. En champagnesmagning jeg var til for hundrede år siden,  jeg har desværre stadig ikke fået ordnet billederne (Thomas sender du ikke billederne snart?) og fortalt jer om det endnu. Det kommer. På et tidspunkt.

Får du gæster i weekenden eller bare vil forkæle dig selv med lidt ekstra godt er denne lille ret en rigtig god starter.

Ingredienser, 10 – 12 mundfulde (alt efter hvor store og hvor mange kammuslinger du finder)

1 knoldselleri

2 dl fløde

havsalt og lidt hvid peber

5-6 kammuslinger store ellers 10-12 små kammuslinger

25 g smør

evt. 12 stk. friske esdragon blade

Skræl eller skær din selleri “pæn”. Skær den ud i mindre stykker og kog den mør i letsaltet vand. Imens koger du din fløde ind til 1/3. Dræn vandet fra din selleri og purer helt fint sammen med fløde, salt og lidt peber. Du kan lave din selleripure på forhånd og varme den op inden servering, mens du steger dine kammuslinger. Smelt smørret på en pande ved middelhøj varme og steg dine kammuslinger ca. 1-2 min på hver side. Krydr med salt og hvid peber. Alt efter størrelse, skær dine kammuslinger over så du har dobbelt så mange. Anret lidt selleripure på en ske, fordel en halv (eller en 1 lille) kammusling ovenpå og et lille blad esdragon.

One thought on “Kammusling på sellericreme”

  1. Hvor ser det bare FANTASTISK ud! Det er alt for længe siden jeg har fået kammuslinger, som jeg er kommet til at ELSKE 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

Leave a Reply