Gulerodskage

Hvad gør man hvis man har ca 10.000 gulerødder i køleskabet der venter på at blive spist? Man kan selfølgelig lave nogle gulerodstænger og noget dip til for at gøre det lidt spændende, men det bliver man lidt træt af (og for gul af) i længden. Nej, man bager selfølgelig en overdådig gulerodskage! Jeg har fundet opskriften fra en af mine nye kogebøger, der hedder The Hummingbird Bakery cookbook. Fantastisk kogebog med de mest mundvnadsdrivende opskrifter på diverse ekstravagante amerikanske kager, traditionelle muffins og fantastiske cupcakes. Kan varmt anbefales. Anyway, jeg gik igang med at bage denne fantastiske gulerodskage, og en god gulerodskage er noget af det mest sindsopkvikkende man kan få på en trist vintereftermiddag.

Step 1:

gulerodskage_01

Step 2:

gulerodskage_02

Step 3:

gulerodskage_03

Step 4:

gulerodskage_04

Ingredienser:

300 g farin eller lys moscavado-sukker

3 æg

300 ml solsikkeolie eller rapsolie

300 g mel

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 tsk kanel

1/2 tsk revet ingefær

1/2 tsk salt

2 tsk vanillesukker

300 g gulerødder, revne

100 g valnødder, hakket groft

Cream Cheese Frosting:

600 g flormelis

100 g smør

250 g flødeost

Rør sukker, æg og olie sammen. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt i langsomt. Pisk til det er godt blandet. Det kan anbefales at bruge en el-pisker. Rør til sidst gulerødderne og valnødderne i med en røreske. Bag i en springform i ca 45 min eller til den er gennembagt ved 170 grader. Når kagen er bagt stilles den til afkølning. Lav imens cream cheese frosting. Rør flormelis og smør sammen med en el-pisker, smørret skal være rum-temperatur. Tilsæt herefter flødeosten og pisk godt igennem, i ca 5 min til cremen er helt luftig.

Del den afkølede kage og smør den en halvdel med 1/3 af cremen. Sæt den anden halvdel af kagen over og smør resten af cremen over kagen. Kagen kan holde sig fugtig i et par dage.