Guacomole salat

IMG_2149 (1)

Nu er der ikke lang tid, før min kogebog kommer tilbage fra trykkeriet. GLÆDER mig vildt meget. Det er både dejligt at være færdig (ikke flere indskydelser, sidste øjeblik ændringer m.m.) og også angstprovokerende. Men mest dejligt. Hold øje på min facebook-side her opdaterer jeg jævnligt med info omkring kogebogen.

Herhjemme er vi meget glade for guacamole, men jeg har en datter der ikke altid er fascineret af ideén om, at ALT er blandet sammen. Hun spiser det hele, selv koriander, hvis bare det ikke er blandet sammen med alle de andre ingredienser.

Salaten er virkelig nem at lave, og vi laver den ihvertfald én gang om ugen, hvis ikke flere gange. Er du gavmild med citronsaften kan salaten sagtens holde sig til dagen efter, eller hvis du gerne vil have et grønt indslag til din brunch, er den også genial til dette. Serveret sammen med røræg og/eller quesadillas (mexicanske toast) eller hvad du nu end har lyst til.

Jeg har fundet ud af avocadoer holder sig fint i køleskabet. Køber du de modne versioner, og du ikke skal bruge dem alle, kan du sagtens opbevare dem i køleskabet. Har du meget umodne avocadoer kan du lægge dem i samme skål/tallerken sammen med bananer og tomater. D

Ingredienser
2-3 avocadoer, modne
1-2 tomater
1/4 agurk
1 lille dåse majs
1/2 dåse kidney bønner
1 lille salatløg, rødløg eller forårsløg
stort bundt koriander
1-2 dl cremefraiche
1 citron, saften af
salt og peber

Hak alle grøntsagerne fint. hak koriander groft. Fordel i en skål sammen med de drænede majs og kidney-bønner. Fordel citronsaften henover alle grøntsagerne. Smag til med salt og peber evt. Ved servering anret med cremefraiche.

Leave a Reply