Fredags-drink: Bloody Mary

Endnu en klassiker som skal prøves. Er du typen der godt kan få nok af søde og fløde-holdige drinks (jeg får meget sjældent nok af det) så vil du nok kunne bruge en blodig maria engang imellem. Personligt syntes jeg den fungerer rigtig godt som en before-drink, selvom det nok ikke er det den oprindeligt er skabt til. Har lidt på fornemmelsen at den har lidt af en hang-over-drink over sig. Men sådan er den ikke kategoriseret i mit lille køkken-repertoire.

Historien bag denne kære drinks er uklar, men det menes at den er blevet skabt på baren der hedder Harry’s New York Bar i Paris omkring 1921, hvor bl.a. Ernest Hemingway var fast gæst. Det er meget uklart hvorvidt drinken har fået sit navn efter den engelske dronning eller en servitrice, men navnet Bloody Mary er først blevet et varemærke for drinken omkring 1960’erne. Kært barn mange navne. Før det gik den under navnet Red Snapper og blev kaldt for en pick-me-up-drink.

Ingredienser:

4 cl vodka, iskold

ca. 1,5 dl tomatjuice (alt efter hvor stærk du gerne vil have den)

1 stænk Worcestershire-sauce

1 stænk Tabasco eller anden hot-sauce

en lille smule citronsaft

urtesalt eller sellerisalt

1 selleri-stilk til pynt

Bland det alle de våde ingredienser sammen i en shaker med isterninger, si den og server i et højt glas. Pynt med selleri-stilken. Smag evt. til med mere tabasco/worcestershire-sauce/sellerisalt efter behag.

Leave a Reply