Banana-pancakes

En lille bonus-opskrift. Havde glemt at jeg havde nogle bananer liggende, indtil jeg opdagede dem da de nærmest var helt mørkebrune. Yes, så kan man lave banan-pandekager! Den går ikke helt under kategorien kage, men det er super lækkert og ren luksus en søndag morgen at vågne op til duften af pandekager fyldt med vanille og karamelliseret banan. Det syntes jeg du eller din bedre halvdel skal have muligheden for at forkæle dig selv med på søndag.

Ingredienser, 4-5 pandekager af en god pæn størrelse

3-4 ret så modne bananer, skåret ud i skiver

2 øko æg, mellemstore til large

ca. 2 dl mel

ca. 2 dl mælk

1 tsk bagepulver

2-3 tsk vanillesukker, gerne hjemmelavet

2 spsk sukker

1/2 tsk salt

smør og solsikkeolie til stegning

Nutella og/eller sirup

Bland alle ingredienserne, undtagen bananer til en homogen-masse. Jeg plejer at lave det lidt på slum, alt efter hvor store æggene er. Dejen skal have en kosistens som en kagedej. Den skal være flydende nok til at kunne blive hældt ud på panden fra skålen, men fast nok til at du kan tælle til 3 inden du har hældt en passende mængde dej ud. Du kan evt. bruge en øser til at forme dine pandekager eller hæld din dej i en kande som du kan bruge til at hælde fra. Varm panden op med lidt smør og olie, og hæld din pandekage-dej ud i en tilpas størrelse. Fordel banan-skiverne henover pandekagen mens toppen stadig er flydende. Vend din pandekage når den begynder at blive lidt fast i siderne. Steg den indtil den er færdigbagt eller til bananerne er blevet let gyldne. Sådan fortsætter du bare indtil du ikke har flere bananer eller mere dej tilbage. Server sammen med nutella eller sirup.

3 thoughts on “Banana-pancakes”

 1. Lars says:

  Nøj, hvor ser de lækre ud. Hvor er det en herlig måde at bruge bananer på. Hos os plejer de at blive brugt til bananis, muffins eller banankage. Nu er banan-pandekager da godtnok kommet på listen til næste gang vi har bananer i overskud.

  1. Rukiye says:

   Jeg plejer også at fryse dem ned, hvis ikke lige jeg kan bruge mine overskudsbananer her og nu. Prøv at lave en banan-smoothie med frosne bananer, mælk (eller soyamælk), kokosmælk og vanillesukker. Bananerne er rigtig gode sammen med kokosmælken 🙂

   1. Lars says:

    Jeg har alt muligt andet frossen frugt, men banan har det af en eller anden grund ikke faldet mig ind. Kokosmælk og banan lyder spændende, det må jeg prøve

Leave a Reply