Congee med grønkål, kylling og chiliolie

Verden er i et underligt og forvirrende sted lige nu. Jeg håber at du og din familie og nære har det godt. Vi har det godt på trods af de anderledes tider, og vi prøver at få det bedste ud af denne situation vi er i.

Måske derfor har man brug for et ekstra kram i øjeblikket, lidt ekstra kærlighed og lidt mere af noget godt at spise, som man får det godt af. Denne kinesiske suppe/grød, er et rigtig godt bud. Det er efterhånden et stykke tid siden jeg skrev opskriften og selvom sommeren er her (yay!) er det stadig en lækker ret at lave. Den er nem, let og alsidig. Du kan variere den i uendeligheder, blot du har basissuppen, men chiliolien er et must. Den er også god at servere til børn, da du selv kan justere din topping.

Denne version er med kogt kylling, palmekål og koriander. Næste gang skal jeg prøve at lave den med shiitake-svampe og hakket kyllingekød med masser af ingefær.

Ingredienser, ca. 2-3 portioner
Preptid: ca. 10 min. + Kogetid: ca. 20 min.

chiliolie:
0,5 dl chiliflager, knust og tørret
1,5 dl olie, smagsneutral

4 stængler forårsløg
olie, smagsneutral
1 spsk. hakket ingefær
2,5 dl ris, jasmin eller basmati fungerer bedst
1 liter vand eller bouillon (høns eller grøntsagsbouillon)
3-4 stængler grønkål
1 kyllingebryst, kogt
2-3 stængler koriander
fiskesauce

Chiliolie:
Varm olien op i en pande og tilsæt chiliflagerne. Lad det bruse i ca. 30 sekunder og tag det af varmen. Hæld i et glas og stil det til side.

Skær 2 stængler forårsløg i skiver. Varm olien i en gryde og steg ingefær og forårsløg indtil de bliver gennemsigtige. Rens risene i koldt vand. Dræn dem godt af og tilsæt dem. Rør rundt og tilsæt vand eller bouillon, lad det koge op, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 15 minutter indtil risene er meget møre. Rib grønkålen og hak det groft. Når risene er næsten kogt ind til en tyk suppe, tilsæt grønkålen og lad det få varmen i 1-2 minutter. Smag suppen til med fiskesauce. Server suppen med chiliolie, kyllingekød, forårsløg og koriander.

Leave a Reply