Pasta med majs og peberfrugt

En hurtig og simpel ret der blev til en dag, hvor jeg havde majs og peberfrugt i køleskabet. Pappardelle og en rest af pesto udgjorde resten af retten. Simpelt, nærende og lidt en hvad-har-jeg-tilbage-af-grøntsager-i-køleskabet ret.

Jeg må ærligt indrømme at jeg er en grøntsags-pige. Jeg elsker en rød bøf i ny og næ, men når der skal købes eller laves mad fra fri fantasi, er det grøntsagerne der får hovedrollen. Mit liv er ikke helt kødfrit, men jeg har begrænset det til et forbrug, så jeg både har råd/god samvittighed når jeg så endelig køber kød. Plus at det er sundere for miljøet at spise mindre kød, som er økologisk. Har man taget valget som carnivore, må man også tage ansvaret for det dyrs liv man spiser. Det være sig alt fra oksekød til blåmuslinger. Det er op til dig, som forbruger at lave om på supermarkedernes indkøbsvaner. De køber det ind som forbrugerne køber. Den engelske kok/gårdejer Hugh (fra River Cottage) har haft en kamp for kyllinger og hans tv-show er nok til at overbevise den værste kødspiser (håber jeg). Kan anbefale dig at klikke ind på hans chickenout.tv og læse mere om det.

Nok om politik og tilbage til retten: Husk at lave din pesto selv, eller køb en lille dåse af god kvalitet fra supermarkedet eller en delikatesse-forretning. Det er det der løfter denne ret fra at være en lettere kedelig pastaret med grøntsager til en lækker pastaret.

Pastaret til 4 personer

1 pakke med pappardelle-pasta fra de Cecco eller Barilla

2 majskolber, friske

1-2 peberfrugter, helst gule

1/2 glas pesto, købt eller hjemmelavet

evt. lidt friskrevet citronskal

Hjemmelavet pesto:

2 håndfulde frisk basilikum (svarer til en potte med basilikum)

50 g pinjekerner

50 g parmesan

1 fed hvidløg

1/2 tsk salt

1,5 dl olivenolie

Sæt pastaen over at koge. Skær dine peberfrugter i tunde lange skiver. Rens majsen og skær den i ca. 1,5 cm tykke skiver. Når pastaen er ved at være færdig, tilsæt majsen og kog den med i de sidste 2-3 min. Dræn det hele bland med peberfrugten og pestoen, smag til med salt og friskkværnet peber og server.

2 thoughts on “Pasta med majs og peberfrugt”

  1. Andreas says:

    Lyder som en lækker opskrift, men er det meningen man skal spise midten af majskolben??

    Det har jeg aldrig hørt om man kunne.

    1. Rukiye says:

      Hej Andreas, nej det er ikke meningen at man skal spise midten af kolben. Personligt er jeg meget glad for majskolber og det er nemt at bruge majskolben i minder stykker i salaten da den automatisk bliver smurt ind i sovsen sammen med alt det andet. Det betyder selfølgelig at man skal sidde med fingrene i made, men det gør vel ikke noget? Håber du har mod på at prøve retten!

Leave a Reply