Æblekage med nødder og chokolade

Nu hvor sneen næsten er væk, er det et lettere trist og fortabt landskab af buske og træer der dukker frem. Når det også regner, er det virkelig et vejr, hvor man har lyst til at gemme sig væk inde i en hule med tæpper, varm te og et lækkert stykke kage. Hvis ikke jeg skulle have været ude og besøge det nyeste medlem af familien, lille Almira, som kun er 2 måneder gammel, havde jeg nok gemt mig under en dyne eller et tæppe og hævet på sofaen.

Til gengæld har jeg bagt denne kage som jeg tager med som værtindegave til eftermiddagskaffen. Som altid har jeg fundet inspiration i min yndlings-bagebog The Hummingbird Bakery Cookbook, hvor jeg fandt opskriften på en æblekage fyldt med nødder og chokolade, mums. Jeg havde så også lige et par æbler der var ved at overskride deres holdbarhedsdato, så det passede jo fint med en fyldig æblekage.

Jeg har smugsmagt på kagen, da jeg tog billeder af den, og den er virkelig lækker: svampet, sød og syrlig, perfekt til en kop Earl Grey. Kan varmt anbefales.

Nutty Apple Loaf, fra The Hummingbird Bakery Cookbook

140 g farin eller lys muscovadosukker

175 g smør, stuetemperatur

2 æg

140 g mel, sigtet

1 tsk bagepulver

1 tsk kanel

2 madæbler, skåret i tern

100 g blandede nødder, feks. pecannødder

100 g hakket mørk chokolade, feks. Manjari fra Valrhona

Pisk smørret luftigt sammen med sukkeret. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt mel, bagepulver og kanel. Fordel æbletern, hakket chokolade og hakkede nødder i med en ske. Fordel dejen i en smurt eller foret aflang form (rugbrødsform) og bag ved 175 grader i ca. 60 min. Tag ud af formen når den er lettere kølet af og køl helt af inden servering.

One thought on “Æblekage med nødder og chokolade”

  1. Anna says:

    Den ser virkelig lækker ud! Og perfekt til et vejr som i dag 😉
    – Anna
    anna-mad.dk

Leave a Reply