Pasta Putanesca

Jeg glemte simpelthen at tage billeder af retten, før den var fortæret, sorry. Det gik lidt hurtigt den dag, det har det gjort hele ugen for den sags skyld. Syntes bare at jeg har haft så travlt. Syg mandag (og weekenden for den sags skyld), ingenting lavet. Arbejde tirsdag, for derefter at finde gave til en 4-årig og købe ind til salater til børnefødselsdagen næste dag. Onsdag, arbejde, hjem, lave 2 salater: tomat og mozzarella-salat og en salat med pærer og en cremet bluecheese-dressing (kommer en af dagene på bloggen), suse ud af døren til børnefødselsdag med 3 meget energiske børn (det lød som en hel børnehave). Torsdag, dvs. i dag sidder jeg skriver indlæg samtidig med at jeg laver lagkager til min ven der fylder rundt (the-big-four-o) i morgen. Det er min gave til ham hvert år. Hans mor kalder mig for lagkage-pigen, ved ikke om det er fordi hun syntes at det er det mest interessante ved min personlighed eller om det er fordi hun aldrig kan huske mit navn. Jeg ved ikke rigitg hvordan jeg skal forholde mig til tilnavnet lagkage-pigen, men man kan vel blive kaldt for værre ting. Bliver feks kaldt for Rocky på arbejdet, det er da ikke så slemt?

Nåh men jeg ville lige fortælle jer om en af mine hverdagsretter, som jeg prøvede forleden aften. Det tog mig rundt regnet 20 min fra start til slut, så man må sige at det er en hurtig ret. Stort set alle ingredienserne er fra dåse, vel at mærke gode ting: flåede tomater (irmas økologiske er rigtg gode), ansjoser, kapers og oliven).

Groft oversat kalder nogle denne pasta-ret for luder-pasta, men jeg vil nok mere ty til Nigella Lawson’s oversættelse, hvor hun kalder det for slut-spaghetti (red. slut = billig tøs). Men mest af alt hentyder den nok til at retten kan laves ret nemt, in between gentlemen quarters som Nigella kalder det.

Ingredienser, 4 personer

Spaghetti, tørret

1 dåse tomater

1 lille håndfuld oliven, de soltørrede med hvidløg fra Irma er rigtig gode, uden sten

4-6 ansjos fileter, hakket groft

2 fede hvidløg, hakket fint

2 skalotteløg, hakket fint

2 spsk kapers, hakket groft

bredbladet persille, hakket groft

evt. et drys revet parmesan

Kog din pasta. Steg skalotteløg og hvidløg i lidt olivenolie til de bliver gennesigtige.Tilsæt oliven, ansjoser, kapers og tomat. Rør rundt og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Din sovs burde være færdig samtidig med at din pasta er kogt færdig. Bland det sammen og giv det et drys hakket persille og lidt parmesan.

2 thoughts on “Pasta Putanesca”

  1. john lennon says:

    Din opskrift angiver ikke hvornår ansjoserne skal i 😉

    1. rukiye says:

      Hejsa, de skal i samtidig med oliven og kapers 🙂 Jeg har opdateret opskriften, og tak for info! Kh Rukiye

Leave a Reply