Tip of the day: Mill & Mortar

Igen en lille nyhed der fryder mit lille designer og madglade hjerte.

Mill & Morter er et danskejet firma, skabt af madentusiast Iben Büchert. Selvom navnet er meget ala New York, er firmaet pæredansk og har kontor i Birkerød. Uden at være for selvfed vil jeg vove at påstå at jeg har styr på mine krydderier. Da jeg stod foran sortimentet af krydderier med forskellige eksotiske navne på pebre, måtte jeg krybe til korset. Jeg ved hvad grøn peber er, jeg ved hvad rosa peber er (det er  i virkeligheden ikke en peber)  og jeg ved hvad sort og hvid peber er. Jeg ved hvad Szechuan-peber er. That’s it. Ligesom vine og salte er der forskellige slags pebre og disse har selvfølgelig forskellige smage og nuancer alt efter hvor de er dyrket henne på kontinentet.

Der har i lang tid været meget fokus på gourmet salt, mens interessen for krydderier desværre ikke har været så høj. Men det skal der rådes bod på. Vi i lille Danmark har fået vores egen Dean & Deluca, bare indenfor krydderi-verdenen.

Jeg faldt over krydderierne hos Skjalm P. i indre København, jeg skulle kun købe patentglas til syltning af mine grønne tomater og min kvædegelé. Naiv og intetanende blev jeg tryllebundet af de flotte sorte dåser med eksotiske navne. Jeg var solgt på stedet.

Det hjalp ikke på min fascination og trangen til at tage alle dåserne med hjem til mit køkken, at de havde lavet et krydderi-miks der hedder Köfte. Det SKAL prøves tænkte jeg. Selvom jeg inderst inde godt vidste at krydderiblandingen ikke kan måle sig med min mors köfte-blanding, ikke engang mine egne kan måle sig med hendes, skulle der ikke mange sekunder til før jeg sagde de alt for velkendte ord: På beløbet, tak!

2 thoughts on “Tip of the day: Mill & Mortar”

  1. De er så lækre de krydderier og så gør det jo ikke noget, at emballagen ser så smuk og indbydende ud 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

Leave a Reply