Fredags-drink: Marokkansk myntete

Sidste uge købte jeg et par vanter. I denne uge en vinterjakke. Det kan kun betyde én ting: det er blevet vinter. Jeg har i lang tid ikke villet erkende at det er blevet vinter. Tomatsæsonen er slut for alvor, de sidste grønne tomater var desværre rådnet op hos bondemanden (leverandøren til Din Baghave), det er kvædesæson og sidst men ikke mindst det er blevet koldt. Man må sige at vinteren har sneget sig ind på mig i år. I det øjeblik jeg erkendte at NU var det blevet vinter, kunne jeg mærke hvordan trætheden og vinterdepressionen lagde sig som et tæppe henover mig. Desværre ikke på den gode måde.

Udover at spise en pæn portion af d-vitaminer og fiskeolie, købte jeg store mængder af mynte og fyldte min grøntsagsskuffe op med citroner. For at jage vintertrætheden bort. Marokkansk myntete er det rette anti-depressivmiddel.

Oprindeligt bliver teen brygget med grøn te, mynte og masser af sukker. Når jeg skriver masser af sukker, mener jeg masser af sukker. Det skal være på grænsen til en mættet sukkeropløsning. Du kan selvfølgelig tilsmage din te som du har lyst, men det bliver ikke det samme, hvis man skruer ned for sukkermængden. Jeg valgte at lave min uden og med en skive citron i. Det blev en anderledes te, men det smagte nu meget dejligt. Kan du skaffe ordentlig mynte, du ved den helt kraftige marokkanske mynte som kan fås hos de fleste grønthandlere, skal du gøre det.

Selvom min fredagsdrink i denne omgang er af den uskyldige slags, kunne man sagtens pifte den op så den blev lidt slutty med et uskyldigt stænk rom.

Bor du i København eller overvejer du at smutte forbi snart til juleshopping? Er du vild med Marokko? Så er The á la Menthe stedet for dig. De har en fantastisk myntete brygget på ægte marokkansk mynte, krydret chai, lette anretninger og en masse habengut der får den lille tesalon til at ose af charme og selvtillid.

Myntete, 1 person

1 glas fyldt helt op til kanten med frisk mynte

ca. 5-6 sukkerknalder

Evt. lidt løs grøn te

Evt. lidt citron

Fyld dit glas op med mynten og evt. din grønne te. Hæld op med kogende vand og lad det trække i ca. 5-7 min. Smag til med sukker og evt. citron.

2 thoughts on “Fredags-drink: Marokkansk myntete”

 1. Susanne Bach says:

  Hej Rukiye.
  Tak for dit fine lille indlæg om mynte-the, i sandhed en skøn drik, og man skal helt sikkert have den rigtige mynte. Da den er svær at finde (på Vestsjælland), har vi dyrket den i haven, og det er fantastisk at hele vores terrasse dufter af det:-)
  Mht. theen, serverer vi (min marokkanske kæreste og jeg) den ofte for venner og familie, som netop er ved at gå bagover af sukkerindholdet. Men det er ganske enkelt ikke det samme, hvis der ikke er den rette sukkermængde i, så vi siger til folk de ikke skal forestille sig det som the, men derimod en lille form for dessert:-) I øvrigt en ting der evt. kunne tilføjes opskriften – iltningen, at den skal hældes frem og tilbage for at få ilt i, det gør den også bedre!
  Mvh. Susanne Bach

  1. Rukiye says:

   Hej Susanne

   Det lyder fantastisk med en have fuld af mynte! Ja, jeg må give dig ret i at der er en helt anden trang til sukkerindhold i theer i de arabiske lande. Min familie der kommer fra Tyrkiet er også nogle sukkergrise hvad angår sukkermængden i theer, men det er jo ikke helt det samme hvis ikke der er nok sukker i. Men godt smager det! Vil huske dit trick med iltningen til næste gang.

   Hilsen Rukiye

Leave a Reply