Syltede rødløg

Det her er virkelig en nem opskrift på noget der smager som en million. Det tager under 15 min at lave fra start til slut og smager virkelig helt fantastisk. Du kan også bruge andre grøntsager, fx stribede bolschebeder, glaskål, radiser, ræddiker m.m.

Brug dem som topping til en salat af fx. hjertesalat, bredbladet persille, papirstynde skiver af radiser og syltede rødløg, smagt til med en god olivenolie og flagesalt. Eller en lækker avocadotoast med lidt feta og syltet rødløg, evt. toppet med et spejlæg. Du kan bruge dem i din burger, på hotdogs eller i tacos. Eller som tilbehør på det klassiske julebord, tænker at det smager fantastisk til pate eller en god lammerullepølse 🙂

 

Opskriften giver ca. 1/2 liter

Opskrift
3 store rødløg
1 laurbærblad
10-15 peberkorn
1 stor stjerneanis

Varm sukkerlage:
1 dl vand
2 dl eddike, lagereddike eller æblecidereddike
1 dl sukker

Snit rødløgene i tynde skiver. Placer dem i et rent patentglas, pres dem godt ned så der ikke er spildplads. Læg krydderierne og laurbærblad ovenpå løgene. Kog sukkerlagen op og hæld den varm over løgene. Pres løgene lidt ned og har du lidt tilbage kan du evt. tilsætte lidt flere løg i glasset. Læg låg på og nyd dem allerede efter ca. 45 minutter.

 

Leave a Reply