Søndagskage: Lemon-cupcakes

Har i nogle dage drømt om at lave en citron-tærte, men desværre har tiden ikke været med mig. Det blev i stedet for kun til lemon-cupcakes. De små og praktiske kager er hurtige at lave, de er dejligt syrlige og friske fyldt med citron. Jeg har valgt at lave en lille uddybning i kagerne, så jeg kan fylde en lille smule lemon-curd i som en lille overraskelse (igen, havde desværre ikke tid til at lave den selv) og toppet dem en traditionel creamcheese-frosting. Du kan også vælge at lave en glasur af flormelis og citronsaft.

Håber at i også vil gøre brug af denne lille forfriskende eftermiddags-cupcakes der passer glimrende sammen med en kop varm the, eller nu hvor varmen og sommeren endelig er her, et glas iskoldt earl-grey the.

Ingredienser til 12 cupcakes:

3 æg

2,5 dl sukker

1 tsk vanillesukker

100 g smør, smeltet

1 dl mælk

3,5 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

1 citron, revet skal af

1/2 glas lemon-curd

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vanillesukker til det er hvidt/æggesnaps. Tilsæt det smeltede smør og mælk. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen. Du kan bruge en sigte hvis du har lyst, ellers lad være. Fordel dejen i dine muffinsforme og bag dem i ca. 12 min eller til de er gyldne.

Cream Cheese Frosting:

300 g flormelis

50 g smør

125 g flødeost

Rør flormelis og smør sammen med en el-pisker, smørret skal være rum-temperatur. Tilsæt herefter flødeosten og pisk godt igennem, i ca 5 min til cremen er helt luftig. Du kan lave den i forvejen og stille den i køleskabet i et par timer så den er helt kold når du skal bruge den. Skær et lille skråt og cirkulært (formet som et lille kræmmerhus) hul i toppen af hver cupcake og fyld det med lemon-curd.  Smør et gavmildt lag af cream-cheese frosting på og server.

One thought on “Søndagskage: Lemon-cupcakes”

  1. Mehtap says:

    Det lyder rigtig lækkert.
    Opskriften vil jeg prøve!!

Leave a Reply