Søndags fersken-kage

I øjeblikket bugner din grønthandler med friske ferskner enten fra Spanien eller Tyrkiet. Er du en af dem der ikke kan lade være med at købe de smukke frugter, men ikke ved hvad du skal stille op med dem når du kommer hjem? Her er en opskrift på hvordan du kan bruge dine ferskner i en lækker kage, uden at skulle ud at handle igen. Har du mulighed for at købe de flade hvide ferskner skal du prøve dem. Prøv at se om du kan finde nogle der er lidt modne, du får ikke meget ud af dem der er stenhårde.

Oprindeligt er kagen en rabarber-kage, men jeg har brugt ferskner i stedet for, d kan bruge hvilken som helst frugt du har lyst til.

1 stor kage,

300 g rabarber

100 g rørsukker

Korn fra en vanillestang

150 g smør

150 g sukker

1 æg

175 g mel

1 knivspids bagepulver

Skær din frugt i både og bland dem med rørsukker og vanillekorn. Rør smørret med sukker og tilsæt ægget, bland mel og bagepulver og drys det i dejen under omrøring.

Fordel dejen i et fad og derefter frugten. Har du noget saft tilbage fra frugten hæld det hen over frugten. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varm ovn i ca. 40 min. Til den er pænt jævnt lysebrun.

Kagen kan spises lun, men den kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Server sammen med creme fraiche eller flødeskum.

8 thoughts on “Søndags fersken-kage”

 1. Anna says:

  Hvor ser det bare super lækkert ud, og hvor er det nogle gode billeder du tager.
  Tillykke med en rigtig skøn blog.
  Jeg kunne ligefrem forestille mig at lave ferskenkagen, skønt jeg faktisk aldrig bager kager .o)

  1. Rukiye says:

   Hej Anna, tusind tak for ros! Ja, oprindeligt var kagen bestemt til rabarber, men jeg brugte ferskner, da jeg ikke lige kunne finde nogle. Kunne forestille mig at kagen også var god sammen med abrikoser, æbler, pærer og endda bær. Den holder sig rigtig godt i køleskabet i op til 3 dage. Held og lykke med bagningen.

 2. Gülcan Karapinar says:

  Hej Rukiye,
  Det er en smadder god opskrift, og smager MUMS… Jeg har så i stedet brugt nektariner. Men nem og god.. 😉 ..
  Du har en spændende Blog .. Glæder mig til at lave nogle af dine andre opskrifter :))

  1. Rukiye says:

   Hej Gülcan, det er jeg glad for at høre 🙂

 3. Lars Nielsen says:

  Super god! Har også prøvet at bruge dejen som grundopskrift, og har så i stedet lavet den med æbler og ca. 100g hakkede mandler… Også Lækkert

  1. Rukiye says:

   Hej Lars, ja det lyder også lækkert 🙂 Hilsen Rukiye

 4. Maja says:

  Kan den laves med ferskner fra dåse? Evt med mindre eller ingen sukker?

  1. rukiye says:

   Hej Maja

   Jeg har ikke prøvet at lave kagen med ferskner på dåse, men det tænker jeg ikke er noget problem 🙂 Smag dig evt. frem, hvis du ikke er til det supersøde, så kan du sagtens bruge mindre sukker eller helt undlade at bruge det. KH Rukiye

Leave a Reply