Fredags-drink: Ginger Fizz

Er du til ginger ale, vil du med sikkerhed blive glad for denne drink. Den er lavet af vanille-vodka, ginger ale eller ginger beer og lime. Jeg foretrækker den ikke så sød, men ginger beer har den fordel at den med har en lidt mere intens smag af ingefær end ginger ale fra schweppes. Bliver du helt hooked på denne drink, kan jeg anbefale dig at købe en vanilla-vodka eller lav din egen: En vodka, har haft succes med Stolichnaya (udtales Stalichnaya, tak Kristine) og Absolut, 1-2 vanille-stænger. Det eneste du skal gøre er at putte din vanilje-stang ned i din vodka og vente 1-2 uger. Alternativt kan du gøre som mig, hvis du foretrækker en intens vanille-smag, 1 vanille-vodka og 1-2 vanillestænger. Lad den trække i en uge og brug nyd den.

Skulle det være helt rigtigt skal man helst bruge en sirup, man har kogt ind sammen med en masse ingefær og spæde drinken op med danskvand eller sodawater, som det hedder på amerikansk. Betegnelsen fizz kommer af at drinksene bliver spædet op med sodavand, hvoraf de bliver fizzy, boblende/brusende, ergo navnet.

2 cocktails

1 ginger ale, ginger beer eller root beer

2 lime skiver til pynt

4 cl vanille-vodka, eller mere hvis du kan lide den stærk

isterninger

evt. 1 vanillestang flækket halvvejs til at pynte på glaskanten, hvis du er ekstravagant

Fyld 2 high-ball drinksglas op med isterninger, tilsæt vodka, fyld op med ginger ale og pynt med lime og evt. vanillestang.

Leave a Reply