Salat med agurk, sumak og stegt halloumi

IMG_2218

Mit yndlingskrydderi for tiden er sumak. Jeg bruger det oftest i salater, hvor jeg gerne vil have at det er syrligt, dog uden at det er helt hvinende surt. Det har en god balance af syre, sødme og salt. Sumak er flittigt brugt i det tyrkiske køkken, men er også en kær gæst i det mellemøstlige køkken. Det smager fantastisk. Jeg bruger det i tomatsalater, kolde bulgursalater, linsefrikadeller, på stegt kylling, og jeg kunne blive ved. Har du en arabisk eller tyrkisk grønthandler i nærheden af dig, så prøv at købe en lille pose med hjem. Jeg håber at du vil blive ligeså glad for det, som jeg er.

Denne salat er en hurtig én af slagsen, der smager fantastisk sammen med stegt kylling eller fisk. Eller bare sammen med en let bulgur- ris- eller quinoasalat. Eller helt solo. Personligt er jeg vild med halloumi, men er du ikke til konsistensen, kan du sagtens erstatte den med en anden fed og salt ost, fx feta. Kan du finde de lidt tykke skole agurker ( kan ikke huske hvad de hedder, men mener de bliver brugt som drueagurker), smager de fantastisk til salater som denne.

 

Ingredienser, 3-4 portioner
1 stor agurk
2 pakker halloumi
2 tsk. med top sumak
1/2 citron, saften af
1 lille kvist mynte, finthakket
1 lille bundt purløg
olivenolie
evt. salt

Skræl agurken, halvvér og skær i tykke skiver. Hak mynten meget fint. Drys det over agurken sammen med sumak. Smag til med olivenolie og saften fra 1/2 citron. Skær halloumi i skiver og steg den gylden på begge sider og server sammen med agurkesalaten. Smag evt. til med salt.

Leave a Reply