Rødbedesalat med ramsløg

Nu er det vist på tide at jeg siger pip herinde 🙂 Fik lavet denne opskrift for lang tid siden, desværre da ramsløg var i sæson, men har ikke fået taget mig sammen til at lægge billederne op. Du kan sagtens skifte ramsløgne ud med feks esdragon (er lidt besat af det for tiden) persille, basilikum eller hvad du har lyst til.

En lille opdatering herfra: Vi skal flytte! Vi har købt hus i Espergærde og skal snart i gang med at pakke, puha! Det bliver fedt (større køkken + køkkenhave, yay) og hårdt, da jeg også skal begynde på arbejde igen til november.

Men tænkte at denne opskrift var meget passende da det er ved at være sæson for rødbeder. Jeg skal nok skrive lidt oftere herinde…

Opskrift:

500 g rødbeder

en god håndfuld krydderurter, feks basilikum, persille, esdragon, ramsløg

1-2 små skalotteløg

50 g valnødder, evt ristet på panden

Dressing:

Olivenolie

1-2 spsk dijon sennep

evt. 1/2 fed hvidløg knust eller revet

salt og peber

Kog eller bag dine rødbeder hele med skind indtil de er møre. Afkøl, pil skindet af og skær i mindre stykker. Skær skalotteløgene i helt tynde skiver, hak krydderurterne og bland salaten sammen med dressingen. Anret de ristede valnødder ovenpå salaten og server. Passer godt til feks krydrede mellemøstlige købdboller.

Leave a Reply