Pasta Pesto

Tit og ofte har jeg planer om at lave en rigtig lækker 3-retters middag på en hverdagsaften, men når klokken er ved at være aftensmad og tiden knap, bliver mine såkaldte drømmeretter udskudt til weekenden hvor der er god tid og overskud. I mellemtiden skal man jo have noget at spise og en god gang hurtig pasta med pesto er altid lækkert.

En rigtig nem og lækker ret, når det skal gå hurtigt. Der er egentlig ikke så meget at sige om denne ret andet end at jeg vil give dig 2 gode råd: kog din spaghetti i rigeligt saltet vand og brug ansjoser i din pesto. Det er 2 nemme regler, men ingredienser der gør at du kan smage det i slutresultatet. Jeg har hørt og læst fra utallige (italienske) kilder at ens kogevand til pasta  skal være lige så salt som middelhavet.

Ingredienser, 3-4 portioner

1 pakke spaghettini, den tynde af dem

1 stor potte basilikum

1 lille fed hvidløg

1 lille håndfuld pinjekerner, ca. 50 g

ca. 1 dl groftrevet parmesan

2-3 ansjoser

ca. 1,5 dl god olivenolie

Blend alle ingredienserne til pestoen. Kog din pasta i saltet vand og kog din pasta til den er al dente. Tag en kop kogevand fra og sigt pastaen. Bland pasta med pesto, spæd evt. til med lidt af kogevandet hvis det bliver for svært at røre rundt i det. Server med friskrevet parmesan og evt. en bruchetta med tomater.

 

3 thoughts on “Pasta Pesto”

 1. Italiensk, når det er bedst. Få, gode ingredienser — og så bare smæk grundsmagene. Uhm! 🙂

 2. Lisbeth says:

  Opskriften her var rigtig lækker! jeg tog indkøbslisten med ned og handle(for nej, jeg kan ikke huske 7 ting i hovedet 😀 ), og mens jeg stod der i grøntafdelingen, blev jeg enig med mig selv om at en omgang små hakkede cherrytomater ville gøre retten godt selskab 🙂
  Det gav fin farve til retten opg den smagte rigtig godt. Jeg kan også godt lide der er mulighed for at bygge videre på den med andre ingredienser.

  1. Rukiye says:

   Hej Lisbeth, hvor dejligt at høre 🙂

   Hilsen Rukiye

Leave a Reply