Lemon loaf

Er du til syrlig-søde kager, der emmer af engelsk afternoon-tea-party, vil du elske denne kage. Selv folk der ikke er så glad for syrlige kager og ikke mindst kager der ligner sandkager, bliver betaget af den. Det er en helt almindelig sandkage, det er nærmest synd at kalde den for en sandkage, der er blevet piftet op med lidt citronskal og nu kommer det lækre: overhældt med syrlig/sød citron-lage. Mums. Kagen bliver transformeret fra en mormor-kage til en lækker kage der absolut ikke er kedelig. Det skader ikke at drikke den sammen med en god kop earl grey classic fra Fortnum & Mason.

Lemon loaf, ca. 10-12 skiver, fra The Hummingbird Bakery

320 g sukker

3 æg

2 citroner, skallen af

350 g mel

1,5 tsk bagepulver

1 tsk salt

250 ml sødmælk

1/2 vanille ekstrakt

200 g smeltet smør

Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk sukker, æg og citronskal sammen med en elpisker. Si mel, bagepulver og salt i en seperat skål. Bland mælken sammen med vanillen i en tredje skål. Tilsæt 1/3 af melblandingen til æggemassen, når det er blandet godt sammen, tilsætter du 1/3 af mælken og blander det godt sammen. Sådan bliver du ved indtil alt er blandet sammen. Pisk det til sidst ved maks. kapacitet indtil dejen er helt luftig. Skru ned for hastigheden og tilsæt det smeltede smør. Fordel dejen i en smurt sandkage-form (ca. 3 liter) og bag den i midten af ovnen i ca. 1 t og 15 min. eller indtil den er gylden og færdigbagt.

Lemon sirup

2 citroner, saften og skallen af

100 g sukker

1,5 dl vand

Mens kagen bager, laver du din sirup. Sæt vand, citronsaft, citronskal og sukker over at koge ved lav varme i en kasserolle. Skru op for varmen og reducer til en sirup eller til den er halveret. Når kagen kommer ud af ovnen, hælder du siruppen over den varme kage. Brug en bagerist og sæt den over vasken, så den overflødige sirup render ned i vasken. Lad kagen køle lidt af, vend den ud af formen og lad den køle fuldstændig af på en bagerist. Note: Jeg glemte at tage den ud af formen og ventede til kagen var afkølet, det betød at den var blevet så fugtig at noget af kagen ikke ville ud. Æv.

2 thoughts on “Lemon loaf”

  1. Mette says:

    Camilla Plum har en citronkage med masser af blå birkes i. Den smager og knaser dejligt og kan anbefales.

    1. Rukiye says:

      Alt med citron og birkes smager godt. Det må prøves, tak for fif!

Leave a Reply