Fredags-drink: Vanilla Mint Julep

Siden 1938 har drinken været synonym med Kentucky Derby, som bliver afholdt i Churchill Down’s hvor der hvert år i løbet 2 dage bliver serveret, intet mindre end 120.000 Mint Julep’s. I de sidste 18 år har det åbenbart været mærket Early Times, som har været den foretrukne bourbon til deres Mint Julep’s. En anden lille detalje, ordet Julep, som er betegnelsen for søde drikke i de sydlige stater i USA, stammer oprindeligt fra det persiske ord, Golâb, som betyder rosenvand.

Et lille tip: Lav din egen vanille-vodka ved at putte 1-2 vanillestænger i en flaske vodka. Eller som jeg, hvis du er rigtig glad for vanille, put 1 vanillestang ned i en vanille-vodka.

Jeg har en tilståelse. Jeg elsker og falder pladask for ting (læs: mad og drikke) der har en historie. Må ærligt tilstå at jeg lavede den originale Mint Julep, men blev nødt til at give den videre til min bedre halvdel. Er og bliver aldrig glad for whiskey eller i dette tilfælde bourbon. Men, jeg lavede min egen variation af klassikeren, hvor jeg har brugt vanille-vodka og en anelse bourbon. Se, det fungerer!

Ingredienser, 1 cocktail

Knust is eller isterninger

2 cl vanille-vodka

1 cl bourbon (kan udelades helt eller nøjes med 1-2 spsk)

2 cl sirup, jeg kan godt lide den sød

1 lille smule limejuice

5-6 mynteblade, revet groft over med fingrene

og lidt ekstra mynteblade til pynt

Tag en lille smule af de knuste isterninger, mynten og sukkeret/siruppen og mos det godt ned i et højt glas indtil mynten har afgivet sine aromaer og olier. Fyld derefter op med de resterende knuste isterninger og hæld resten af ingredienserne op i glasset. Top evt. med mere is. Pynt med et par mynte-blade.

Hvis du gerne vil lave den originale Mint Julep:

4 dele bourbon

1 del sirup eller flormelis

knust is

5-6 mynteblade

ekstra hele blade til pynt

Fremgangsmåden er den samme som ovenfor.

Leave a Reply