Kastanje creme

Jeg ved det. Det er et stykke tid siden sidst. Mit liv har været kaotisk de seneste måneder. Pakke, flytte, pakke ud, starte på arbejde og få hverdagen til at flyde. Det har været pænt hårdt for hele familien. Undtagen Selma sjovt nok. Hun er faldet godt til og stortrives.

Selvom jeg ikke har været aktiv på bloggen betyder det ikke at jeg har ligget på den lade side mht madlavning. Der bliver lavet mad, mest hverdagsmad og hvis du har lyst til at se hvad jeg laver i løbet af ugen så kan du følge mig på  instagram eller twitter.

Men jeg ville nu alligevel dele denne opskrift på kastanjecreme sammen med jer. Det er en version af den franske klassiker creme de maron, her i en mere nutella-agtig udgave. Brug det i stedet for nutella, på is eller som franskmændende gør det: på pandekager.

Jeg lover at jeg nok skal lægge nogle af de opskrifter op som jeg har instagrammet på det seneste.

Ingredienser, ca 250 ml

1 pose kogte eller bagte kastanjer, uden skræl ca 200 g

1/4 l fløde

1 vanillestang, flækket

Sukker efter smag og behag

Kog kastanjerne sammen med fløden, den flækkede og udskrabede vanillestang og sukker under svag varme i ca 20 min eller indtil kastanjerne er møre og fløden er kogt let ind. Juster evt sukkermængden, opbevar i et patensglas i køleskabet. Det kan holde sig ca 1 uge i køleskabet.

4 thoughts on “Kastanje creme”

 1. kirsten larsen says:

  Kan denne kastaniecreme fryses?

  1. Rukiye says:

   Hej Kirsten

   Det har jeg ikke prøvet, men mon ikke den kan? Hilsen Rukiye

 2. Laura says:

  Hej Rukiye. Skal kastanjerne være kogt/bagt før man koger dem med fløden eller bare som rå???

  Mange tak, Laura

  1. rukiye says:

   Hej Laura, jeg brugte nogle der var prekogte. Dem jeg brugte hedder “kastanje-kebab” dvs tørristede kastanjer og fandt dem hos min tyrkiske grønthandler. Kan du ikke finde dem, så kan du selv bage dem (husk at ridse dem i bunden så de ikke eksploderer) i ovnen. Alternativt kan du muligvis også bruge dem i vakuum, der er kogte. Det har jeg dog ikke prøvet. Held og lykke!

   /R

Leave a Reply