Æggebrød

Aeggebroed_01

Nu er det på tide at jeg at jeg kommer i gang med at blogge her på siden. Jeg har holdt mentalt barsel fra bloggen i et stykke (alt for lang tid…) men jeg er tilbage folkens.

Jeg starter blidt ud: morgenmad. Denne er en variant af klassikeren french toast, men i en salt version. Jeg er kun stødt på den som en tyrkisk morgenmads ret, men kan dog ikke garantere at den er udelukkende et tyrkisk madfænomen.

Fantastisk ret hvis man har tørt brød eller kun 2 æg tilbage i køleskabet og har en sulten familie der skal fodres af. Plus også dejligt at kunne variere lidt mellem alle de søde sager man kan servere til morgenmad. Vi spiser dem som regel med lidt tomat og agurk til. Skal det være helt autentisk skal der også feta og sorte oliven til. En enkelt kop varm the (sort med sukker) skader heller ikke. Er man helt sukkertrængene kan man sagtens servere ahornsirup eller kanelsukker til, dog ville jeg måske holde lidt tilbage med sukkeret og undlade peber.

selma

Opskriften passer til 2-3 personer:

4-5 skiver brød*

2 æg

1/2 dl mælk eller fløde

salt/peber

Smør/olie til stegning

Pisk æg, mælk/fløde og salt/peber sammen i en dyb tallerken. Vend brødene i æggemassen, og steg i smør/olie. Server varme.

Leave a Reply